9 Nisan 2026, Perşembe
19:08

Hamile kadının muhtar sevgilisi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı

Hamile kadının muhtar sevgilisi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde, Kürebeli Göleti’nde cesedi bulunan 1 çocuk annesi Bahar Aksüt (27)’ün, gönül ilişkisi yaşadığı Yeni Cami Mahallesi muhtarı Mustafa Arıkan (44) tarafından öldürüldüğü belirlendi.

ADANA - BHA

Olay, 5 Nisan’da Kürebeli Yaylası’nda hayvan otlatan çobanlar tarafından fark edildi. Gölette hareketsiz yatan kadını gören çobanlar jandarmaya haber verdi. Bölgeye sevk edilen ekipler, kadının cesedini incelemek üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürdü. Yapılan araştırmada cesedin 9 gün önce kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Bahar Aksüt’e ait olduğu tespit edildi.

Erzincan’dan Tufanbeyli’ye geldiği belirtilen Aksüt’ün ilçede bir birahanede garson olarak çalıştığı ve 1 çocuk annesi olduğu bildirildi. Otopside, hamile olduğu belirlenen Aksüt’ün 8 bıçak darbesiyle öldürülüp gölete atıldığı saptandı.

Muhtar cinayeti itiraf etti

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada, Aksüt’ün muhtar Arıkan ile gönül ilişkisi yaşadığı ortaya çıktı. Soruşturmayı derinleştiren jandarma, Arıkan’ın Aksüt’ten hamile kaldığını ve bebeği aldırması için baskı yaptığını belirledi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Mustafa Arıkan gözaltına alındı. Sorgusunda cinayeti itiraf eden Arıkan, arkadaşı Vural Ö. ile birlikte Bahar Aksüt ve arkadaşı Kader K.’yi Tufanbeyli’ye getirdiğini, ardından Kürebeli Göleti’nde Aksüt’ü bıçaklayarak öldürdüğünü ve cesedini baraja attığını anlattı. Arıkan, olay sırasında arkadaşlarının yanında olmadığını belirtti.

Arıkan’ın verdiği bilgiler doğrultusunda gözaltına alınan Vural Ö. ve Kader K., cinayetten haberlerinin olmadığını öne sürdü. İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen muhtar Arıkan cinayetten, Vural Ö. ve Kader K. ise cinayete yardım etmekten tutuklandı.