17 Mart 2026, Salı
16:30

ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI BEDRİ YALÇIN BOSNA HERSEK’TE İFTAR PROGRAMINA KATILDI

ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI BEDRİ YALÇIN BOSNA HERSEK’TE İFTAR PROGRAMINA KATILDI

 Bedri Yalçın, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan anlamlı bir program kapsamında Bosna Hersek’te düzenlenen iftar organizasyonunda önemli isimlerle bir araya geldi.



 Gerçekleşen iftar programında Avrupa’nın önemli şehirlerinden biri olan Nürnberg’in belediye başkanı Marcus König de yer aldı. Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşen program, Türk ve Avrupa siyaset dünyası açısından dikkat çeken temaslara sahne oldu.



 İftar programında ayrıca hesap uzmanı ve ekonomist Türk iş insanı İsmail Akpınar başta olmak üzere Ahmet Can, Elvan Tunca, Gabriel Cantekin, Özkan Aksoy, Ali Özdemir ve Atilla Kaya da hazır bulundu. Katılımcılar Ramazan ayının manevi atmosferinde bir araya gelerek hem dostluklarını pekiştirdi hem de Türkiye ile Avrupa arasındaki ilişkiler üzerine sohbet etti.

 



 Program boyunca gerçekleşen görüşmelerde, özellikle Türk toplumunun Avrupa’daki rolü, ekonomik iş birlikleri ve yerel yönetimler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gibi konular gündeme geldi. Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Türk iş dünyasının Avrupa’da güçlü bir konuma sahip olduğunu vurgulayarak, diaspora ile Türkiye arasındaki bağların daha da güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

 



 İftar programının en dikkat çeken anlarından biri ise Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König’in yaptığı davet oldu. Başkan König, Bedri Yalçın ve beraberindeki heyeti Nürnberg’de belediyede ağırlamak istediğini belirterek, karşılıklı ziyaretlerin dostluk ve iş birliğini daha da güçlendireceğini söyledi.

 Ayrıca Başkan König, Türkiye’ye olan ilgisini dile getirerek yakın zamanda Ankara ve Antalya’ya gelmeyi planladığını, bu ziyaretler kapsamında Türk dostlarıyla yeniden bir araya gelmekten memnuniyet duyacağını ifade etti.

 



 Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın ise yapılan davetten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, Türkiye ile Avrupa şehirleri arasında kurulacak güçlü ilişkilerin hem ekonomik hem de kültürel anlamda önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Yalçın, “Ramazan ayı sadece ibadet ayı değil aynı zamanda gönüllerin birleştiği, dostlukların pekiştiği bir zaman dilimidir. Bosna Hersek’te böyle anlamlı bir sofrada buluşmak bizler için son derece kıymetlidir” ifadelerini kullandı.



 Siyaset, ekonomi ve dostluk mesajlarının öne çıktığı bu buluşma, Türk toplumunun uluslararası alandaki etkisini bir kez daha ortaya koyarken, Türkiye ile Avrupa arasındaki ilişkilerin güçlenmesi adına önemli bir temas olarak değerlendirildi.