28 Şubat 2026, Cumartesi
11:48

Bakan Işıkhan’dan emeklilere refah mesajı

Bakan Işıkhan’dan emeklilere refah mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin hayat standartlarını yükseltecek yeni adımlar atacaklarını belirterek, “SGK bütçesinin güçlenmesi, emeklilerimizin refah seviyesini daha yukarıya taşıyabilmenin en sağlam zeminini oluşturuyor” dedi.

ANKARA-BHA

Bakan Işıkhan, Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri’nde düzenlenen “Çınarlarımızla Vefa İftarı” programında Darülaceze sakinleriyle bir araya geldi. Aynı sofrayı paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Işıkhan, Darülaceze’yi kurarak kimsesizlere yuva olan II. Abdülhamid’i rahmetle andı. Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ı da vefatının 15. yıl dönümünde minnet ve rahmetle yad etti.

“Sosyal güvenlik sistemini daha güçlü hale getiriyoruz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak ilgili tüm kurumlarla koordinasyon içinde çalıştıklarını belirten Işıkhan, yaşlıların huzuru ve insan onuruna yaraşır bir yaşam standardı için kararlılıkla adım attıklarını söyledi. Sosyal güvenlik sistemini daha sürdürülebilir ve kapsayıcı hale getirmek için reformların sürdüğünü aktaran Işıkhan, “Sosyal güvenlik gelirlerinin giderleri karşılama oranı yüzde 100,64’e, prim gelirlerinin giderleri karşılama oranı ise yaklaşık yüzde 80 seviyesine yükselmiştir” bilgisini paylaştı.

“Emeklilerimizin refahını artıracağız”

SGK bütçesindeki güçlenmenin emeklilere daha iyi imkanlar sunmanın önünü açtığını vurgulayan Işıkhan, şunları kaydetti:

“Bu güçlü zemin sayesinde, önümüzdeki dönemde emeklilerimizin hayat standartlarını yükseltecek ve onların refahını artıracak adımları atacağız.”

Sağlık hizmetlerinde yeni düzenlemeler

Bakan Işıkhan, sağlık ve sosyal güvenlik alanında önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı talimatıyla kanser ilaçlarının ilk kez geri ödeme kapsamına alındığını söyledi. Yurt dışından ilaç teminine yönelik düzenlemelerin yapıldığını, ilaç rapor sürelerinin uzatıldığını ve aile hekimlerinin yazabileceği ilaç sayısının artırıldığını ifade eden Işıkhan, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın güvencesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Programın sonunda Darülaceze’nin yeni kampüsünün hayırlı olmasını temenni eden Işıkhan, ramazan ayının da ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını diledi.

Benzer Haberler