22 Ekim 2025, Çarşamba
23:30

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya NARKOKAPAN-MERSİN Operasyonu İle İlgili Basın Açıklaması Yaptı

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya NARKOKAPAN-MERSİN Operasyonu İle İlgili Basın Açıklaması Yaptı


İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Mersin merkezli 10 ilde gerçekleştirilen Narkokapan-Mersin Operasyonuna ilişkin basın açıklamasında bulundu.


Mersin Valisi Atilla Toros ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ömer Urhal ile birlikte gerçekleştirdiği basın açıklamasında operasyona ilişkin bilgiler paylaşan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, operasyon kapsamında asıl hedefin torbacı diye tabir edilen sokak satıcıları ve organize suç örgütleri olduğunu paylaştı.


3 Organize Suç Örgütünü Çökertildi, 370 Şüpheli Şahıs Gözaltına Alındı


Operasyonun hazırlık çalışmalarının 4 ay sürdüğünü ve bu süre zarfında veri analizleri, saha takipleri ve teknik hazırlıkları tamamladıklarını söyleyen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Bu şafakla beraber düğmeye bastık. Polislerimiz, karadan ve havadan eşzamanlı biçimde harekete geçti. Mersin merkezli 10 ilimizde gerçekleşen Narkokapan-Mersin operasyonumuza 3 bin 250 kahraman polisimiz, 590 ekibimiz, 30 özel eğitimli narkotik dedektör köpeği, 2 İHA, 1 helikopter ve 3 drone’dan oluşan hava destek unsurlarımız katıldı. Eşzamanlı olarak 403 farklı adrese baskın düzenledik. 3 organize suç örgütünü çökerttik. 370 şüpheli şahsı gözaltına aldık. Ve halen operasyonumuz sürüyor.” dedi.


“Uyuşturucu İle Mücadele, Organize Suçlarla Mücadelenin İkiz Cephesidir”


Mersin’in emeğin, bereketin ve kardeşliğin şehri olduğunu ve Akdeniz’de bulanan en önemli liman kentlerimizden birisi olarak aynı zamanda Türkiye’nin stratejik kapısı olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, konuşmasına şöyle devam etti:


“Bugün bu şehir, bakanlığımızın uyuşturucuya karşı yürüttüğü en kararlı ve organize hamlelerinden birine sahne olmuştur. Uyuşturucu ile mücadele, organize suçlarla mücadelenin ikiz cephesidir. Finansman kaynakları, yöntemleri, hedefleri çoğu zaman ortaktır. Gençlerimizi hedef alır, toplumun direncini kırmaya çalışır. Bu yüzden bizim mücadelemiz de çok boyutludur. Hem arzla hem taleple aynı anda savaş veriyoruz. Üreticiye, taşıyıcıya, depocuya, torbacısına, baronuna; bu zincirin her halkasıyla aynı kararlılıkla mücadele ediyoruz. Sadece sokakta değiliz; siber dünyanın karanlık ağlarında da 7 gün 24 saat iş başındayız. Artık mücadelemizi, yeni güvenlik konseptleriyle yürütüyoruz. Siber devriyeler, dijital istihbarat analizleri, veri tabanlı hedefleme ve yapay zekâ destekli risk haritalarıyla suç ağlarının her hamlesini önceden okuyoruz. Dijital mecralarda, Dark web’de, şifreli mesajlaşma platformlarında, kripto para transferlerinde iz sürüyor; bıraktıkları her dijital izi takip ediyoruz. Evet, suç odakları yöntem değiştiriyor. Ama biz de kendimizi her gün yeniliyoruz. Siber devriyelerimizin, veri analitiği ve dijital istihbarat kabiliyetlerini sürekli güncelliyoruz. Ve bu stratejinin başarısını, sahadaki somut sonuçlar gösteriyor.”