Osman Yazıcı’dan “Notalarla Dokunan Kardeşlik”: Yedi Güzel’in zafer destanı

Gazeteci-yazar Osman Yazıcı, Türk dünyasının kültürel birlikteliğini sanatın diliyle anlatan etkileyici bir yazıya imza attı. Yazıcı, TRT AVAZ’ın yeni yayın dönemi kapsamında düzenlenen özel konserde sahne alan Azerbaycan Devlet Sanatçısı Turan Manafzade’nin sanatını ve Türk dünyası için taşıdığı anlamı, “Notalarla Dokunan Kardeşlik: Yedi Güzel’in Zafer Destanı” başlıklı yazısında kaleme aldı.
ANKARA-BHA
Yazıcı, konser gecesini şu sözlerle anlattı:
“Piyanonun tuşlarına dokunan o parmaklar sadece notaları değil, iki ülkenin ortak kaderini, sevincini, kederini ve sarsılmaz kardeşliğini seslendiriyordu.”
Türkiye’nin 100. Yıl Şarkısı’nın bestecisi olarak tanınan Turan Manafzade’nin, yalnızca bir sanatçı değil aynı zamanda iki ülke arasında kültürel bir köprü olduğunu vurgulayan Osman Yazıcı, sanatçının “Yedi Güzel” projesine de geniş yer verdi.
Manafzade’nin, büyük Türk düşünürü Nizami Gencevi’nin “Yedi Güzel” eserinden aldığı ilhamla hayata geçirdiği bu proje; Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Macaristan’dan yedi kadın sanatçıyı bir araya getiriyor. Bu yedi güçlü ses, Türk dünyasının ortak ruhunu müzikle dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.
Osman Yazıcı yazısında, 8 Kasım 2025’te CSO Ada Ankara’da gerçekleştirilecek “Zafer Destanı” konserine de dikkat çekti. Bu konserin, yalnızca bir müzik etkinliği değil, Türk dünyasının kardeşlik ve dayanışma sembolü olacağını ifade etti.
Yazıcı, yazısında Manafzade’nin sanat anlayışını “Hünerin Marifetle Dansı” olarak nitelendirerek, onun müzikal teknik ustalığını ruh ve bilgelikle birleştiren özel bir sanatçı olduğunu vurguladı:
“Onun başarısı sadece teknik bir mükemmellik değil; bilgisini, donanımını ve ülkesine duyduğu sevgiyi harmanlayan bir marifet örneği.”
Osman Yazıcı, yazısını şu cümleyle noktalıyor:
“8 Kasım gecesi Ankara, sadece bir konsere değil; notalarla yazılan bir kardeşlik destanına, yedi güzelin sesinde atan tek bir yüreğin zaferine tanıklık edecek.”