OTOMOTİV GÜÇ ARTIŞI YAKIT TASARRUFU

 

11 Mart 2023
OTOMOTİV GÜÇ ARTIŞI YAKIT TASARRUFU

Oldukça yaygın şekilde kullanılan Chip Tuning, otomobillerin performansları üzerine gerçekleştirilen bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. En genel haliyle, araçların motor beyni içerisinde bulunan yazılımın değiştirilmesiyle motor gücünün arttırılması yönetime Chip Tuning denmektedir.
 Chip Tuning, araçların Motor beyni (ECU) içerisinde bulunan yazılımı değiştirerek motorun gücünü arttırmak için kullanılan yöntemdir. Bu yöntem günümüzde genellikle aracı daha güçlü, daha keyifli bir hale getirmek aynı zamanda yakıt tüketimini de düşürmek için kullanılır.

 Chip tuning uygulamaları, Aracın motor kontrol ünitesinde yer alan MAP adı verilen bir dosyada gerçekleşir bu dosya içerisinde yakıt püskürtmesi ateşleme değeri avans değeri bulunur. Chip Tuning işlemi Remmapping olarak da adlandırılabilir.

Otomobil Yazılım değiştirme işlemi ile gerçekleştirilen yakıt tasarrufu ve performans konusundaki değişikliklerin yanı sıra aynı zamanda araç hız sınırı eklenmesi, araç hız sınırının kaldırılması ve motor gücünün sahip olduğu gücün azaltılması gibi işlemlerde yazılım değiştirme yöntemi ile gerçekleştirilmektedir.

Bu işlemin araçlara uygulanma sırası ilk olarak araçlarda bulunan obd 2 soketine ecu map okuyucu cihaz takılır bu cihaz ECU’ dan map’i çeker bir yedeği alındıktan sonra aracın motor durumuna km’ sine ve kullanıcının isteğine göre map’ te oynamalar yapılır bu işleme remap adı verilir.

PERFORMANS CENTER

İLETİŞİM: 0533 411 07 18

http://www.performanscenter.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.