İstanbul'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

FAD verilerine göre, Marmara Denizi'nde Tekirdağ açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.3 olarak açıkladı. Deprem, İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. 

24 Eylul 2020
İstanbul'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

 
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; Marmara Denizi'nde Tekirdağ açıklarında saat 16.38'te 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi.
 
VALİLİK'TEN İLK AÇIKLAMA GELDİ
 
İstanbul Valiliği'nden depreme ilişkin yapılan ilk açıklamada, "Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir" denildi.
 
 
KANDİLLİ DE DEPREMİN ŞİDDETİNİ 4.2 OLARAK AÇIKLADI
 
Öte yandan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, İstanbul'da da hissedilen depremin şiddetini 4.2 olarak açıkladı. Kandilli'nin verilerine göre deprem yerin 13 kilometre
derinliğinde meydana geldi.
 
Avrupa Sismolojik Araştırmalar Merkezi ise depremin şiddetini 4.0 olarak açıkladı.
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.