BÜYÜKŞEHİR TARLASINI EKEMEYECEK HALE GELEN ÜRETİCİNİN DE YANINDA
GÜNDEM, 30 Kasım 2022 19:08Elmalı’da ata tohumu buğdaylar üreticiyle buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tohum, gübre, ilaç ve sulama maliyetleri nedeniyle zor günler geçiren ve tarlasını ekemeyecek duruma gelen üreticileri yalnız bırakmıyor. Ata tohumu buğday üretiminin yaygınlaştırılması, ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla Elmalı Kızılca Mahallesi’nde çiftçilere Antalya’ya özgü ata tohumu buğday dağıtımı yapıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Elmalı’da mahalle muhtarlarının ve çiftçilerin talepleri doğrultusunda çiftçiye bölgeye uyumlu ata tohumu buğday desteği sağlıyor. Elmalı Kızılca Mahallesi’nde 38 üreticiye ata tohumu dağıtıldı. Dağıtımdan önce hibe Büyükşehir Belediyesi Bitkisel Üretim Eğitim Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Hatice Parlak çiftçilere buğday tohumlarının özellikleri ve verimliğin nasıl artırılacağı konusunda eğitim verdi.
ANTALYA’YA ÖZGÜ TOHUMLAR
Ata tohumlarını korumak ve yaygınlaştırmak amacıyla üreticiyle bir araya geldiklerini söyleyen Parlak, “Karakılçıktan, siyeze Antalya yöremize ait yedi çeşit ata tohumumuz ile birlikte buradayız. Kooperatiflerimiz üzerinden alımlarını yaptık. Kızılca ve çevre mahallelerden 38 tane üreticimizi belirledik. Her üreticimize 10 dekarlık alana ekilebilecek ata tohumu buğday dağıtıyoruz. Bu tohumların hepsi Antalya’ya özgü. Bu bölgenin tohumları ve değerleri. Burada amacımız ata tohumlarını tanıtmak yaygınlaştırmak ve kendi değerlerimizi korumak” dedi.
ÜRETİCİ TARLASINI NADASA BIRAKTI
Tohumluk fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle üreticilerin kendi ekecek tohumunu bile alamayacak durumda olduğunu söyleyen Parlak, “Buna ek gübre, sulama, ilaç gibi ek giderler eklendiği zaman birçok üretici tarlasını nadasa bırakmış durumda. Hatta çiftçiliği bırakmış durumdalar. Tohum ciddi bir maliyet oluyor. Biz de bu noktada gelecek yıl kendi tohumluklarını alabilecekleri, ayırabilecekleri bereketli ata tohumluklarımızı çiftçilerimize dağıtıyoruz” diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN YANIMIZDA
Kızılca Mahalle Muhtarı Kaan Koçoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerini her zaman yanlarında hissettiklerini belirterek, “Ata tohumlarımıza sahip çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e çok teşekkür ediyoruz. Ekim yapamayacak olan çiftçilerimiz vardı. Bunların yeniden üretim yapmasını sağlamak son derece önemli” dedi.
ATA TOHUMUNA DÖNÜŞ SEVİNDİRDİ
Akceniş Mahallesi’nde uzun yıllardan bu yana organik tarım yapan Hüseyin Serdar Tanal bu tür çalışmaların son derece önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Atalık tohumlar ile yıllardır üretim yapıyorum. Atalık tohumlar ekildiği bölgeye has zorlu şartlara ayak uydurabilecek, o bölgeyle özdeşleşmiş türlerdir. Belediyemizin öncülüğünde yeniden ata tohumlarımıza dönüş sağlanması bizleri gelecek adına umutlu kılıyor.”
GÜNDEM, 30 Kasım 2022 19:08
Yorumlar (0)

SASAM İçişleri Bakanlığının desteğiyle 1. SASAM Strateji Zirvesi düzenledi

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Emek, Toplumun Güçlü Yarınlarının Teminatıdır”

Mehmet Fatih Kayhan Öncülüğünde Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı

MSG YAPIM’DAN 1 MAYIS MESAJI: EMEĞİN VE ALIN TERİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene

2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

42 İlde FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda; 169 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcı Organize Suç Örgütü Üyesi 41 Şüpheli Yakalandı

Toplum Destekli Polis Ekipleri Öğrencilere Trafik Güvenliği, Güvenli Oyun Alanları ve 112 Kullanımı Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundular

Antalya, Aydın, Samsun ve Tekirdağ’da Jandarma Ekipleri Tarafından Öğrencilere Trafik Bilgilendirmesi Yapıldı

Hassas Burunlar "Maya" ve "Liya" Narkotik Dedektör Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Rol Alıyor

İmparator'un serveti duyanların dudaklarını uçuklattı

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜVENLİ YARINLAR: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE KADINLARA YÖNELİK AIKIDO EĞİTİMİ BAŞLADI

ADNAN ASAR’DAN TBMM’DE MHP'Lİ ABDURAHMAN BAŞKAN’A ZİYARET: ESNAFIN SORUNLARI GÜNDEME GELDİ

“ALIN TERİ KUTSALDIR, RANT DÜZENİ HARAMDIR!”

Müyorbir'den “Günümüzde Türk Halk Müziği” Paneli

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Dr. Köksal Selçuk’a Önemli Açıklamalar

Başkomutana çağrı....

BAŞKAN BÖCEK’İN DİPLOMASI SAHTE Mİ?

AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın'a Ziyaret

Geleceğin kadınları, bugünün güçlü adımlarıyla yetişiyor

Antalya dahil 4 ilde dolandırıcılara kripto operasyonu

Altın fiyatlarında son durum?

Provokasyon partisine dönen CHP çok yoğun şaibe ve şüphe altındadır

Antalya’nın Markaları Küreselleşme Yolunda

Jandarma, Canlar Şenliği'nde KADES'i Tanıttı

12 Ayrı Yasa Dışı Alkollü İçki İmalathanesi Deşifre Edildi, 137 Şüpheli Yakalandı

Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında 68 İlde Gerçekleştirilen Operasyonlarda 169 Şüpheli Yakalandı

Resim Yarışmalarında ödüllere doymayan gururumuz FATIMA ERVA EREN

Devlet Sanatçısı Beste Özdemir’den Ankara’da Türk Halk Müziği Ziyafeti

Anahtar Parti İl Başkanı: "Çocuklarımızı Kaderine Terk Etmeyeceğiz"

Adnan Asar’dan SGK İl Müdürü Tanrıöver’e Ziyaret
