AKDENİZ’İN GELECEĞİ İÇİN MURATPAŞA’DA ÇALIŞTAY
GÜNDEM, 30 Kasım 2022 10:53Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği ve Paşa Kavakları Çağlayanlarının yok oluşunu 87 yıl sonra aynı noktadan çekilen fotoğrafla gözler önüne seren afişiyle dikkat çeken +0.5 Akdeniz’in Geleceği İklim Çalıştayı, cuma günü gerçekleştirilecek.

Muratpaşa Belediyesi, artan hava sıcaklığı, azalan doğal kaynaklar, yükselen deniz seviyeleri, düzensiz yağışlar, kuraklık, sel ve kasırga gibi doğal felaketlerle kendini gösteren iklim krizine dikkat çekmek için geçen yıl başlattığı +0.5 Akdeniz’in Geleceği çalıştayının ikincisini cuma günü gerçekleştirecek.
Geçen yıl deniz kirliği ve su politikaları üzerine odaklanan çalıştay, bu yıl “İklim Krizinde Yaşamaya Dair” başlığında düzenlenecek. Çalıştay, bu yıl Işıklar Caddesi’nin sonundan falezlerden Akdeniz’le buluşan Paşa Kavakları Çağlayanlarının yok oluşunu, 87 yıl sonra aynı yerden çekilmiş fotoğrafla gösteren afişiyle de dikkat çekiyor. ATSO arşivinde yer alan ve 1930 yılında çekildiği tahmin edilen fotoğrafta, su kanallarıyla denize ulaştırılan suyun çağlayanlar yaparak aktığı görülüyor. Fotoğrafta ayrıca 1928 yılında yapılan 1975’e kadar hizmet veren Antalya’nın ilk elektrik santralinin binası da yer alıyor.
OTURUMLAR
Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek çalıştay, 2 oturumda yapılacak. Saat 09.30’da açılış konuşmalarıyla başlayacak programın ilk oturumu “İklim Krizinde Gıda ve Sağlık” başlığını taşıyor. Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz “Sağlıklı İklim Reçetesi”, gıda mühendisi ve akademisyen Bülent Şık “İklim Krizi, Çocuklar ve Gıda Güvenliği” ve Dr. İlter Yenidede “İklim Dostu Sürdürülebilir Beslenme” üzerine konuşacak.
“İklim Krizinde Kırılganlık” başlığındaki ikinci oturumda ise ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Prof. Dr. Anlı Ataöv “Yerel İklim Eylemi: Birlikte Tasarım Ve Pratik Öneriler”, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. Ceren Uysal Oğuz ve Doç. Dr. Senem Atvur “İklimin Kırılgan Grupları, İklim Adaleti, İklim Demokrasisi Ve Göçler” ve AÜ Gerontoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Özgür Arun ise “İklim Krizinin Yaşlı Hakları Üzerine Etkisi” sunumlarını yapacak.
GÜNDEM ÖZEL
Çalıştay, iletişim bilimci ve yazar Ali Haydar Fırat, akademisyen ve yazar Elfin Tataroğlu, Birgün gazetesi Genel Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı, CHP MP Üyesi Gökhan Günaydın ve Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın katılacağı ‘Krizde yaşamak’ başlıklı Gündem Özel programıyla sona erecek.
GÜNDEM, 30 Kasım 2022 10:53
Yorumlar (0)

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene

2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

42 İlde FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda; 169 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcı Organize Suç Örgütü Üyesi 41 Şüpheli Yakalandı

Toplum Destekli Polis Ekipleri Öğrencilere Trafik Güvenliği, Güvenli Oyun Alanları ve 112 Kullanımı Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundular

Antalya, Aydın, Samsun ve Tekirdağ’da Jandarma Ekipleri Tarafından Öğrencilere Trafik Bilgilendirmesi Yapıldı

Hassas Burunlar "Maya" ve "Liya" Narkotik Dedektör Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Rol Alıyor

İmparator'un serveti duyanların dudaklarını uçuklattı

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜVENLİ YARINLAR: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE KADINLARA YÖNELİK AIKIDO EĞİTİMİ BAŞLADI

ADNAN ASAR’DAN TBMM’DE MHP'Lİ ABDURAHMAN BAŞKAN’A ZİYARET: ESNAFIN SORUNLARI GÜNDEME GELDİ

“ALIN TERİ KUTSALDIR, RANT DÜZENİ HARAMDIR!”

Müyorbir'den “Günümüzde Türk Halk Müziği” Paneli

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Dr. Köksal Selçuk’a Önemli Açıklamalar

Başkomutana çağrı....

BAŞKAN BÖCEK’İN DİPLOMASI SAHTE Mİ?

AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın'a Ziyaret

Geleceğin kadınları, bugünün güçlü adımlarıyla yetişiyor

Antalya dahil 4 ilde dolandırıcılara kripto operasyonu

Altın fiyatlarında son durum?

Provokasyon partisine dönen CHP çok yoğun şaibe ve şüphe altındadır

Antalya’nın Markaları Küreselleşme Yolunda

Jandarma, Canlar Şenliği'nde KADES'i Tanıttı

12 Ayrı Yasa Dışı Alkollü İçki İmalathanesi Deşifre Edildi, 137 Şüpheli Yakalandı

Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında 68 İlde Gerçekleştirilen Operasyonlarda 169 Şüpheli Yakalandı

Resim Yarışmalarında ödüllere doymayan gururumuz FATIMA ERVA EREN

Devlet Sanatçısı Beste Özdemir’den Ankara’da Türk Halk Müziği Ziyafeti

Anahtar Parti İl Başkanı: "Çocuklarımızı Kaderine Terk Etmeyeceğiz"

Adnan Asar’dan SGK İl Müdürü Tanrıöver’e Ziyaret

ANTALYA’DA KONYA RÜZGARI ESİYOR: KONYA MİRAY ETLİ EKMEK SALONU

Fatih Bayhan, Sebîlürreşad Kültür ve Sanat Merkezi’nin Başarısının Arkasında

Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, Samsun Rotary Kulübü’nde Kalkınma ve Refahı Anlattı

Ferhat Durmuş, "Gönül Dağı Nefesi" Konserinin Müzikal Başarısının Mimarı
