TÜTÜNCÜ’DEN ANKARA’DAN ANTALYA’YA GÜZEL HABERLER

ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 01 Haziran 2022 06:37

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun takım kaptanlığında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Ankara’da yapılan toplantıdan Antalya’ya çok güzel haberler getirdiklerini söyledi.

TÜTÜNCÜ’DEN ANKARA’DAN ANTALYA’YA GÜZEL HABERLER

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Atay Uslu, İbrahim Aydın, Tuba Vural Çolak, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe belediye başkanları, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar’dan oluşan Antalya heyeti,  Ankara’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi. Antalya’ya yeni yatımların ve projelerin konuşulduğu toplanın ardından bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, toplantıda Antalya Pil Fabrikası,  Orman Çiftliği, yeni bisiklet yolları, yeni okullar, Fatih, Göçerler ve Çamlıbel Mahallesindeki kentsel yenileme süreçlerinin konuşulduğunu söyledi.

 

ANTALYA’YA MİLLET BAHÇESİ

 

İlk önce uzunca bir süredir üzerinde çalışılan Pil Fabrikası Projesinin konuşulduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Antalya için güzel bir Millet Bahçesine dönüştürülmesi hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Konu ile ilgili sayın bakanımızın talimatlarıyla takas ve trampa işlemlerinde sona gelinmiş oldu. Projesinin hazırlanması konusu da; millet bahçesi projesi, Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır.

Malumunuz pil fabrikası arkası 137.000 metrekare alana sahip… Antalya merkezdeki en geniş yeşil alanlardan birisi durumunda… Bizim uzunca bir süredir buraya bir millet bahçesi kazandırmak, Dokumapark'la bütünleştirmek, adeta eski fabrikalar mahallesini o kapanan fabrikaları endüstriyel bir miras olarak kabul edip, onları şehre bir kültür sanat adasına dönüştürmek vardı. Bu çalışmamızın ilk adımı dokuma park oldu. Dokuma Park bugün taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği şekliyle güzel bir kültür sanat adası oldu. Güzel bir kent parkı, güzel bir yaşam alanı oldu. İnsanlar orada doğayla da iç içe olabiliyor, pikniklerini yapabiliyor, eğleniyor, hafta sonu gezintilerini yapıyor, gün içerisinde spor aktiviteleri ve egzersizlerini gerçekleştiriyorlar. Dokumapark bütün bunların yanında şehrin hafıza merkezi olması bakımından müzeleriyle de önemli bir kültür sanat adası haline geldi. İşte Dokumapark ile hemen yan yana olan Pil fabrikası arazisinin de yine aynı mantıkla bir endüstriyel miras olarak kabul edilmesi ve bir kent park olarak içerisindeki yeşil dokunun korunmuş halde geleceğe taşınması bizim önemli önceliklerimizden biriydi. Bu süreçte hükümetimizin ortaya koyduğu millet bahçeleri projesi de bizim için bulunmaz bir fırsat oldu.” dedi.

 

PİL FABRİKASI DA DOKUMA GİBİ ŞEHRİN DEĞERİ OLACAK

 

“Konu ile ilgili Çevre Şehircilik Bakanlığımız ile 2019 sonrasında yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bir millet bahçesinin pil fabrikasına kazandırılması konusunda mutabık kalınmıştı.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü,  “Pil Fabrikası arazisinin takas trampa işlemine konu edilmesi suretiyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü uhdesinde bir hazine mülkü haline getirilmesi çalışmaları başlamıştı. Yaptığımız görüşme o takas ve trampa işlemlerinin neticelendirildiği bir adım olmuştur.  Sayın bakanımız bunların talimatlarını vermek suretiyle ilgili genel müdürlerden de takibini yapmalarını kendilerine ifade etmek suretiyle bizim yüzümüzü güldürecek Kepez'e ve Antalya'ya gerçekten önemli bir katkı olacak, bir adımı atmıştır. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bunlarla birlikte eş zamanlı olarak projenin devam etmesi gerekiyor.  En kısa zamanda ihale edilip 2023 yıl içerisinde Millet Bahçesinin Pil Fabrikası içerisinde hemşehrilerimizin Antalya'lıların, Antalya'ya gelen misafirlerin istifadesine sunulması planlanıyor. Hızlı bir projelendirme çalışması yapılıyordu. TOKİ marifetiyle bu projelendirme çalışmaları yapılmaktaydı. Bakanlığımız o konuda da sıkı bir takiple inşallah hiç vakit kaybına mahal bırakmaksızın projeyi en kısa zamanda başlatıp tamamlayacak.2023 yılında da bir Pil fabrikasında biz güzel bir millet bahçesi olarak yaşamaya başlayacağız. Endüstriyel mirasın kent belleğine dönüşmesi bakımından da çok önemli, hatıraların yaşatılması, yapı ve binaların yok olmaması, yeniden işlevlendirilmeleri ve geleceğe yürümeleri önem arz ediyor. Bu bizim önemli hayallerimizden bir tanesiydi. Pil fabrikasını da dokuma fabrikası gibi şehrin bir değeri olarak var edebilmek için çalışacağız ve inşallah bunu en güzel şekilde gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

 

ANTALYA ORMAN ÇİFTLİĞİ

 

Toplantıda konuşulan bir diğer konunun ise Antalya Orman Çiftliği olduğuna değinen Başkan Tütüncü, “Geçtiğimiz yıl ortaya çıkardığımız en önemli değerlerden biriside Antalya için, Kepez için orman çiftliğiydi. Orman çiftliğinin mülkiyet sorunlarının aşılıp tamamıyla mülkiyetinin belediyemize ait olması ile alakalı gerekli tahsis talimatını da bakanımız vermiş oldu.” dedi.

 

KEPEZ’E YENİ BİSİKLET YOLLARI

 

Geçtiğimiz hafta 19 kilometrelik bisiklet yolu ağının hizmete alındığını hatırlatan Başkan Tütüncü, “Biz bundan sonra kademe kademe bisiklet yolu ağımızı zenginleştirmek suretiyle hem hareketli yaşama bir kapı aralamak, hem de ilçemize bir renk kazandırmak istiyoruz. Bu konuyla alakalı yeni bisiklet yolları projelerimizi görüştük ve bakanlığımızın desteklerini almış olduk.” diye konuştu.

 

KEPEZ’E YENİ OKULLAR

 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bir başka konunun da bölgeye yeni okullar kazandırılması olduğunu söyledi. Tütüncü, “Yeni okullar kazandırılmasına yönelik mülkiyet sorunlarının aşılmasına dair önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Kimi yerlerde hazine arazilerinin hisseli olduğu parseller bulunuyor. O parselleri bütünlemek suretiyle hazine arazilerinin hisselerinin tamamıyla, hazine arazilerinin hisselerinin olduğu parseller meydana getirmek, okul parselleri meydana getirmek ve mahallelerimizin talebi olan okullarımızı da yapmak üzerin de önemli bir görüşme gerçekleştirmiş olduk.” dedi.

 

3 MAHALLEYE KENTSEL YENİLEME

 

Fatih, Göçerler ve Çamlıbel Mahallelerinde uzunca bir süredir takip ettikleri ve sona gelinen kentsel yenileme süreci ile alakalı vatandaşların önünü açıcı bir takım kararların da sayın bakan nezdinde verildiğini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Milletvekillerimizle, İl Başkanımızla, Dış İşleri Bakanımızın takım kaptanlığında gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sadece Kepez ilçemiz için değil, Antalyamızın diğer ilçeleri içinde, diğer belediye başkanlarımız ve diğer ilçe başkanlarımız vasıtasıyla son derece önemli bir görüşme oldu. Elde edilen neticeler Antalya'nın yüzünü güldürecek haberlerdir. Bunlar önümüzdeki süreçte her biri güzel bir müjde olarak halkımızla paylaşılacaktır. Çok verimli bir ziyaret gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. “ diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 01 Haziran 2022 06:37

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene

2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

42 İlde FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda; 169 Şüpheli Yakalandı

42 İlde FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda; 169 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcı Organize Suç Örgütü Üyesi 41 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcı Organize Suç Örgütü Üyesi 41 Şüpheli Yakalandı

Toplum Destekli Polis Ekipleri Öğrencilere Trafik Güvenliği, Güvenli Oyun Alanları ve 112 Kullanımı Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundular

Toplum Destekli Polis Ekipleri Öğrencilere Trafik Güvenliği, Güvenli Oyun Alanları ve 112 Kullanımı Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundular

Antalya, Aydın, Samsun ve Tekirdağ’da Jandarma Ekipleri Tarafından Öğrencilere Trafik Bilgilendirmesi Yapıldı

Antalya, Aydın, Samsun ve Tekirdağ’da Jandarma Ekipleri Tarafından Öğrencilere Trafik Bilgilendirmesi Yapıldı

Hassas Burunlar "Maya" ve "Liya" Narkotik Dedektör Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Rol Alıyor

Hassas Burunlar "Maya" ve "Liya" Narkotik Dedektör Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Rol Alıyor

İmparator'un serveti duyanların dudaklarını uçuklattı

İmparator'un serveti duyanların dudaklarını uçuklattı

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜVENLİ YARINLAR: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE KADINLARA YÖNELİK AIKIDO EĞİTİMİ BAŞLADI

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜVENLİ YARINLAR: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE KADINLARA YÖNELİK AIKIDO EĞİTİMİ BAŞLADI

ADNAN ASAR’DAN TBMM’DE MHP'Lİ ABDURAHMAN BAŞKAN’A ZİYARET: ESNAFIN SORUNLARI GÜNDEME GELDİ

ADNAN ASAR’DAN TBMM’DE MHP'Lİ ABDURAHMAN BAŞKAN’A ZİYARET: ESNAFIN SORUNLARI GÜNDEME GELDİ

“ALIN TERİ KUTSALDIR, RANT DÜZENİ HARAMDIR!”

“ALIN TERİ KUTSALDIR, RANT DÜZENİ HARAMDIR!”

Müyorbir'den “Günümüzde Türk Halk Müziği” Paneli

Müyorbir'den “Günümüzde Türk Halk Müziği” Paneli

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Dr. Köksal Selçuk’a Önemli Açıklamalar

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Dr. Köksal Selçuk’a Önemli Açıklamalar

Başkomutana çağrı....

Başkomutana çağrı....

BAŞKAN BÖCEK’İN DİPLOMASI SAHTE Mİ?

BAŞKAN BÖCEK’İN DİPLOMASI SAHTE Mİ?

AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın'a Ziyaret

AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın'a Ziyaret

Geleceğin kadınları, bugünün güçlü adımlarıyla yetişiyor

Geleceğin kadınları, bugünün güçlü adımlarıyla yetişiyor

Antalya dahil 4 ilde dolandırıcılara kripto operasyonu

Antalya dahil 4 ilde dolandırıcılara kripto operasyonu

Altın fiyatlarında son durum?

Altın fiyatlarında son durum?

Provokasyon partisine dönen CHP çok yoğun şaibe ve şüphe altındadır

Provokasyon partisine dönen CHP çok yoğun şaibe ve şüphe altındadır

Antalya’nın Markaları Küreselleşme Yolunda

Antalya’nın Markaları Küreselleşme Yolunda

Jandarma, Canlar Şenliği'nde KADES'i Tanıttı

Jandarma, Canlar Şenliği'nde KADES'i Tanıttı

12 Ayrı Yasa Dışı Alkollü İçki İmalathanesi Deşifre Edildi, 137 Şüpheli Yakalandı

12 Ayrı Yasa Dışı Alkollü İçki İmalathanesi Deşifre Edildi, 137 Şüpheli Yakalandı

Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında 68 İlde Gerçekleştirilen Operasyonlarda 169 Şüpheli Yakalandı

Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında 68 İlde Gerçekleştirilen Operasyonlarda 169 Şüpheli Yakalandı

Resim Yarışmalarında ödüllere doymayan gururumuz FATIMA ERVA EREN

Resim Yarışmalarında ödüllere doymayan gururumuz FATIMA ERVA EREN

Devlet Sanatçısı Beste Özdemir’den Ankara’da Türk Halk Müziği Ziyafeti

Devlet Sanatçısı Beste Özdemir’den Ankara’da Türk Halk Müziği Ziyafeti

Anahtar Parti İl Başkanı: "Çocuklarımızı Kaderine Terk Etmeyeceğiz"

Anahtar Parti İl Başkanı: "Çocuklarımızı Kaderine Terk Etmeyeceğiz"

Adnan Asar’dan SGK İl Müdürü Tanrıöver’e Ziyaret

Adnan Asar’dan SGK İl Müdürü Tanrıöver’e Ziyaret

ANTALYA’DA KONYA RÜZGARI ESİYOR: KONYA MİRAY ETLİ EKMEK SALONU

ANTALYA’DA KONYA RÜZGARI ESİYOR: KONYA MİRAY ETLİ EKMEK SALONU

Fatih Bayhan, Sebîlürreşad Kültür ve Sanat Merkezi’nin Başarısının Arkasında

Fatih Bayhan, Sebîlürreşad Kültür ve Sanat Merkezi’nin Başarısının Arkasında

Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, Samsun Rotary Kulübü’nde Kalkınma ve Refahı Anlattı

Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, Samsun Rotary Kulübü’nde Kalkınma ve Refahı Anlattı

Ferhat Durmuş, "Gönül Dağı Nefesi" Konserinin Müzikal Başarısının Mimarı

Ferhat Durmuş, "Gönül Dağı Nefesi" Konserinin Müzikal Başarısının Mimarı

Selma Geçer, Azerbaycan’ın Coşkusunu "Gönül Dağı Nefesi" Konserinde Yükseltti

Selma Geçer, Azerbaycan’ın Coşkusunu "Gönül Dağı Nefesi" Konserinde Yükseltti

Sabiha Karaosman, Gönül Dağı Nefesi Konseri ile Kültür ve Sanat Dünyasına Katkı Sağladı

Sabiha Karaosman, Gönül Dağı Nefesi Konseri ile Kültür ve Sanat Dünyasına Katkı Sağladı