Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu, kentin gündeminde yer alan konuları görüşmek amacıyla toplandı
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 18 Mart 2021 03:32Antalya gündeminde uzun süredir yer alan Düden Çayı’ndaki kirlilik, Konyaaltı Sahili’ndeki işgal ve kaçak yapılar ile falezlerin ışıklandırılması konuları Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda tartışıldı.

Antalya gündeminde uzun süredir yer alan Düden Çayı’ndaki kirlilik, Konyaaltı Sahili’ndeki işgal ve kaçak yapılar ile falezlerin ışıklandırılması konuları Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda tartışıldı.
Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu, kentin gündeminde yer alan konuları görüşmek amacıyla toplandı. Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda pandemi koşulları gözetilerek yapılan Mart ayı Yürütme Kurulu toplantısında Düden Çayı’ndaki kirlilik, Konyaaltı Sahili’ndeki işgaller ve kaçak yapılar ile falezlerin ışıklandırılması konuları görüşüldü. Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt’un başkanlığında yapılan toplantıda, görüşülen konularla ilgili rapor hazırlanması, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve hazırlanacak raporların ilgili kurumlara gönderilmesi kararlaştırıldı.
“Düden Çayı’ndaki kirlilik”
Toplantıda Yürütme Kurulu üyelerinden oluşan komisyon tarafından hazırlanan ‘Düden Çayı’ndaki Kirlilik’ konulu bir sunum yapıldı. Sunumda Düden Çayı’ndaki sorunun bir kokuyla ortaya çıktığı belirtilerek, geçmiş yıllarda benzer bir problemin yaşandığı ve Mart 2015 tarihli grup raporlarına yansıdığı vurgulandı. Toplantıda o raporun bugün yaşanan durumu da özetlediği ifade edildi. Düden Çayı’nda meydana gelen ve balık ölümlerine neden olmasından dolayı ülke gündeminde tartışma oluşturan konuyla ilgili sunumda önemli tespitler yer aldı. Toplantıda konuyla ilgili bir rapor hazırlanarak ilgili kurumlara gönderilmesi ve kamuoyuyla paylaşılması kararlaştırıldı.
“Konyaaltı Sahili’ndeki işgaller”
Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısının bir diğer önemli konusu ise Konyaaltı Sahili’ndeki işgaller ve kaçak yapılar oldu. Konuyla ilgili Yürütme Kurulu Üyesi Mimar Recep Esengil tarafından bilgi verildi. Konyaaltı Sahili ile ilgili alan yönetimi bulunduğu ancak bunun yıllardır uygulanmaması eleştiri konusu oldu. Konyaaltı Sahili’nin seçimden önce ve sonra devam eden işgaller ve kaçak yapılaşmadan dolayı giderek daha kötüye gittiğini vurgulayan Recep Esengil, bu konuda ilgili kurumların gerekli denetimleri yapmasından öte, uygulamalara dikkat edilmesi gerektiğine işaret etti. Konyaaltı Sahili’ndeki ulaşım ve otopark sorunu ile sahil alanının halkın kullandığı alanlarının giderek daralması da gündeme getirilerek, bu konuda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması ve bir politika üretilmesi gerektiği belirtildi.
“Falezlerin ışıklandırılması projesi”
Kentte tartışma oluşturan falezlerin ışıklandırılması önerisi de Yürütme Kurulu’nda görüşüldü. Konuyla ilgili Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nihat Dipova tarafından bir değerlendirme yapıldı. Ortada henüz bir ışıklandırma projesinin olmadığı hatırlatılırken, bu önerinin bilimsel bir çalışma yapılmadan hayata geçmesi durumunda bölgedeki flora ve ekosistem başta olmak üzere doğal yapının zarar göreceği vurgulandı. Benzer projenin geçmişte de kentin gündemine getirildiğinin hatırlatıldığı toplantıda, geçmiş dönemlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bu projenin falezlere ve doğal yaşama vereceği zararlara ilişkin bir rapor sunulduğu kaydedildi. Falezlerin ışıklandırılmasıyla ilgili bilimsel bir çalışma yapıldıktan sonra bu projenin hayata geçirilip geçirilmeyeceğine karar verilmesi gerektiğinin daha doğru bir yaklaşım olacağı ifade edildi.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 18 Mart 2021 03:32
Yorumlar (0)

Halkın Adamı Bedri Yalçın: Anadolu Birliği Partisi'nin Sessiz Kahramanı

Anadolu Birliği Partisi'nden Ümit Uysal’a Teşekkür Mesajı

İstanbul İçin Korkutan Deprem Senaryosu: İlk 3 Gün Müdahale Edilemeyebilir

Antalya’da Önemli Buluşma: Sivil Toplum ve Siyaset Temsilcileri Bir Arada

16 Mayıs "Ulusal Erişilebilirlik Günü" Olarak İlan Edildi

SENDİKALARDAN DİYARBAKIR ANNELERİNE "TERÖRSÜZ TÜRKİYE " ZİYARETİ VE DESTEĞİ

Kristal Ayaklar Sezon Finalinde Kıvılcım Kalay Rüzgarı

Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 19 Mayıs’ta ücretsiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlayacak

Zafer Partisi Rize Fındıklı İlçe Binası Coşkuyla Açıldı!

Çayyolu Sahne’de Cem Özer Gösterisi, Revancan Aytin’in Katkılarıyla Parladı

Mağdurlar Müge Anlı Yada Esra Erol'a Başvurabilir

Aleyna Arıkan ile Durmuş Altay Nişanlandı: Unutulmaz Bir Geceye İmza Attılar

Konya'da 5,2 Büyüklüğünde Deprem! Çevre İllerde de Hissedildi

ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Geçim Meselesi, Seçim Meselesinden Daha Önemli”

ASAT’tan su seviyesindeki değişime karşı etkili müdahale

BAŞKAN KOTAN, ‘‘KONYAALTI SANATLA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK’’

Yasemin Şener’den İstanbul’da Görkemli Organizasyon: Büyük Buluşma Geliyor

Hüseyin Özdilek MTAL’den Karnaval Tadında 19 Mayıs!

ANQI'nin Büyülü Yolculuğu: Hiromita İstanbul'da Sanatseverlerle Buluşuyor

ÇATSANDER’den BESOB’a Sert Tepki: “Yüzyılın Peşkeşi Son Bulsun!”

Artı Boat Show Ankara’da Rapthor Marine Standına Yoğun İlgi

AVRUPA MÜZİK TOPLULUĞU’NDAN NOSTALJİ DOLU BİR GECE

Teoman Mutlu, gündemde olan Genel Af söylemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Terme Erenköy’de Şehit İsminin Olduğu Yolda Çile: Uzun Süredir Çözülmeyen Yol Sorunu!

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücret ve Ev Kadınlarına Emeklilik Açıklaması: İlk Kez Tarih Verdi

“Umut Hakkı” Tartışması Siyasetin Gündeminde: Tepkiler Peş Peşe Geldi

Erdoğan’dan Zirai Don Uyarısı: "Bazı Ürün Gruplarında Ciddi Hasar Var"

Trump’tan Putin’e Ateşkes Tepkisi: “Ben Olmazsam Gelmeyebilir”

Adalya Vakfı’nın yeni yönetim kurulu belirlendi

Narenciye balı koruma altında

“Sizi Bu Çözüme Kim Mahkûm Etti? Milletimize Açıklayın

Denizli Pamukkale Üniversitesi Öğrencisi Ramazan Çakı’dan Gururlandıran Başarı!

Onur Akın'ın adını kullanan dolandırıcılar bağışla para topladılar

Antalya’da lezzetin yeni standardı

Hakkari'de Feci Olay: 6 Yaşındaki Abdulkerim Su Kuyusuna Düşerek Hayatını Kaybetti

Özgür Özel’den Bahçeli’ye Sert Sözler: “Düğmeye Basınca 180 Derece Dönen Siyasetçilerden Değiliz”

Mansur Yavaş: “Lozan Bu Vatanın Tapusudur, Tartışılamaz – Gerekirse Referanduma Gidilsin”

İÇAN, TABBİR, DJB KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI NUR DELİCE, "YILIN ANNESİ" SEÇİLDİ
