Dünyaca ünlü Pamukkale travertenleri Kepez’de
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 16 Haziran 2020 05:41Kepez Belediyesi’nin halkın kullanımına kazandırdığı çam ağaçları arasındaki doğal cazibe merkezi ParkFuntastic’e, UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale travertenlerinin tıpatıp aynısı yapıldı.

Antalya’nın en geniş ormanlık alanlarına sahip Kepez Belediyesi, orman alanlarını halkın kullanımına kazandırırken, bir yandan da özel objelerle de cazibe merkezi haline getiriyor. Doğayla iç içe olan ve her gün yüzlerce ziyaretçi ağırlayan ParkFuntastic’e, UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale travertenlerinin tıpatıp aynısı inşa edildi. ParkFuntastic’teki çalışmaları inceleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Denizli'nin Pamukkale’sini de Antalya'ya ve Kepez'e getirdik.” dedi. Parka birbirinden güzel turizm objelerinin kazandırıldığını belirten Başkan Tütüncü, “Burası çam ormanlarının içerisinde, Antalya'nın girişinde, bizim eskiden Meşe Kapısı diye bildiğimiz fantastik parkımız. Parkımızda birbirinden güzel turizm objeleri var. Artık, Denizli'nin Pamukkale’sini de getirdik. Sadece Pamukkale'nin travertenleri değil, bunun yanında pek çok özel, nitelikli macera parkurlarından çok çeşitli oyun ünitelerine, her yaşa ve her ilgi grubuna hitap eden parkurlarla Fantastikpark bambaşka güzelliğe kavuştu. “diye konuştu.
Kepez’e turist çekmek
Hedeflerinin Kepez’i turizm kenti Antalya'nın önemli bir cazibe noktası haline getirebilmek olduğuna değinen Başkan Tütüncü, “ Eğer DokumaPark’ı bu kadar özenle yaptıysak, bunun altında Kepez’e turist çekmek var. Eğer Lyrboton Kome’yi yıllar sonra keşfettiysek ve orada şimdi farklı bir sergileme düzeni oluşturmaya çalışıyorsak, alternatif turizme özel bir nokta haline getirmeye çalışıyorsak, aslında Kepez’i Antalya'nın önemli turizm merkezlerinden birisi yapmak var. İşte onun gibi Fantastikpark’ta yaptığımız bu yatırımlarda Pamukkale travertenleri, dağ kızağı, zipline, ters ev, çok çeşitli çocuk oyun alanları, gençlere yönelik yetişkinlere yönelik eğlence parkurları… Bütün bunlar Antalya’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin bölgemize gelmesi için var. Burada çok harika işletmeler var. Burada birbirinden keyifli ünitelerde çok ciddi manada güzel keyifli vakit geçirebileceğimiz bir ortam var.” dedi.
Mis kokulu orman alanları Kepez’de
Antalya’nın önemli zenginliklerinden birinin de çam ormanları olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Şehirle dudak dudağa, son derece güzel, geniş, mis kokulu ormanlık alanlar var. Buraya ulaşımda çok rahat… Toplu taşıma araçları ve buraya kadar gelen raylı sistem var. Hafta sonları da burada üreticilerin kendi ürünlerini doğrudan pazara sundukları güzel bir köy pazarı var. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Köy Pazarı’nın yanında Sosyete Pazarı yapıyoruz.” diye konuştu.
Kepez hizmetleriyle yarışıyor
“Antalya Kepez’i konuşuyor, Kepez’de hizmetleriyle ve projeleriyle kendisi ile yarışıyor.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, Fantastikpark’ta o çok özel, çok nitelikli projelerden birisi… Ben Pamukkale'yi Antalya Kepez'e getirmiş olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Fantastikparkı, bu birbirinden alımlı üniteleriyle birlikte hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bütün hemşehrilerimizi hafta sonlarında şehrin boğucu ortamından uzaklaşmak için Fantastikpark’a bekliyoruz” dedi.
ParkFuntastic Pamukkale travertenleri; 600m2 üzerine, 67 adet traverten inşa edildi. Çanak havuz sistemiyle yapılan travertenler, özel bir boyama sistemiyle beyazlatıldı. 400 ton su kapasiteli travertenler, devir daim yöntemiyle, her gün filtreleme ve klorlama sistemiyle temizleniyor.
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 16 Haziran 2020 05:41
Yorumlar (0)

AK Parti Diyarbakır Teşkilatında Yerel Yönetimler Zirvesi

Türkiye’nin İlk Tüm Yaşlara Hitap Eden Antoloji Animasyon Filmi Yolda

Antalya Burdurlular Derneği Başkanı Hüseyin Yamacı’dan Burdurlu İş İnsanlarına Ziyaretler Sürüyor

Köksal Selçuk’tan Anneler Günü Mesajı: “Annelerimiz, Hayatın Sessiz Kahramanlarıdır”

Bedri Yalçın’dan Anneler Günü Mesajı: “Fedakârlığın ve Şefkatin Adı Annelerimizdir”

"Annelere Sözümüz Var: Yapılanı Koruyacağız, Eksikleri Biz Tamamlayacağız"

Adnan Asar’dan Başkan Hakan Tütüncü’ye Teşekkür Ziyareti

Biri Yetenekli, Biri Deneyimli İki Hukukçunun Ortak Vizyonu: Antalya’dan Uluslararası Gayrimenkul Yatırımlarına Uzanan Başarı Hikayesi

IV. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başlıyor

Gazeteci Mehmet Çiçek " Mehmet Tekbaran Kardeşimizin Mekanı Cennet Olsun

Genel Başkan Bedri Yalçın: “İznik’te Milli Mücadele Ruhu Yeniden Canlanacak!”

BELEDİYEDEN EMEKÇİLERE SKANDAL TEHDİT

ULUSLARARASI MEDYANIN YÜKSELEN YILDIZI SKY HABER TV, TÜRKİYE GENEL MERKEZİNİ AÇTI

Bizim Parti'de Yeni Atamalar: İsa Demirel Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Vekili Oldu

Antalya turizmine yön veren işletmeler ödül gecesinde buluşuyor

DİYARBAKIR'DA "YILDIZ'I PARLADI, ESKİŞEHİR'E "ÜMİT " OLDU

Başkan Uysal, ‘Tam bağımsız Türkiye mücadelesi devam edecek’

AB ülkeleri ücret ortalaması 3.155 Euro, Türkiye'de 873 Euro

Anahtar Parti Antalya İl Başkanı Mehmet ÇALIŞKAN ; “Susuz Tarım Değil, Suskun Siyaset Bitmeli!”

ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI BEDRİ YALÇIN: UMUTSUZLUK YOK KARDEŞLERİM

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı'ndan Teşekkür
Var mısınız denemeye?

Düzeltme ve Kamuoyuna Özür

AHMET KEDİK'TEN TARİHİ ÇAĞRI: TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE BİZİM PARTİ DAMGASINI VURACAK

Vefat Eden Basın Emekçisi Ümit Özdal’ı Rahmetle Anıyoruz

Sekiz Ayda On Etkinlik;Onuncusu: Perge Antik Kent Doğa için bir adım atan herkese sonsuz teşekkürler…

MSG Yapım'dan Taziye Mesajı

CHP Antalya İl Başkanlığı'ndan Özgür Özel’e Yapılan Saldırıya Sert Tepki: “Bu saldırı milletin iradesine yapılmıştır!”

Antalya Büyükşehir Belediyesi baharın gelişini Hıdırellez Şenliği ile kutlayacak

İmamoğlu'ndan Montaj İddialarına Sert Yanıt: "Bu Filmi Bu Millet İzledi!"

Özgür Özel’e Yumruklu Saldırının Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı! Şüpheli Tengioğlu’nun Çarpıcı İfadeleri ve Geçmişi Gündemde

Dünya Gençlik Konseyi’nden Genç Girişimcilere Destek

Köksal Selçuk’tan Sert Tepki: “Özgür Özel’e Yapılan Saldırı Milletimizin Değerlerine İhanettir”

CHP Lideri Özgür Özel’e Saldıran Kişi Selçuk Tengioğlu Çıktı: Geçmişinde Çocuk Cinayeti Var

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetti

GAZETECİ MEHMET ÇİÇEK’TEN TAZİYE MESAJI

İsa Kaplan " 3 Mayıs, Türk milletinin tarih sahnesindeki onurlu yürüyüşünün simgesidir "

ANAHTAR PARTİSİ ANTALYA İL BAŞKANI MEHMET ÇALIŞKAN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Meteoroloji'den 11 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
