13 Ağustos 2026 Perşembe ANTALYA 28°
SON DAKİKA
TÜRKİYE

Sağanak yağış, Hatay’da cadde ve sokakları göle çevirdi

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde etkili olan sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

08 Nisan 2026 8,6B okunma
Sağanak yağış, Hatay’da cadde ve sokakları göle çevirdi
Sağanak yağış, Hatay’da cadde ve sokakları göle çevirdi

HATAY-BHA

Gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini artıran yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, bazı araçlar yollarda mahsur kaldı.

Şiddetli yağışın etkisiyle Antakya’da birçok noktada su birikintileri meydana geldi. Su seviyesinin yükseldiği bazı bölgelerde araçlar ilerlemekte güçlük çekti ve yollarda mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle bulundukları yerden kurtarıldı.

Ev ve iş yerlerini su bastı

Sağanak yalnızca trafikte değil, yerleşim alanlarında da olumsuzluklara yol açtı. Antakya ile birlikte Osmaniye’de de cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağış nedeniyle kent genelinde trafikte aksamalar yaşandı. Yetkililer, sağanaktan etkilenen bölgelerde tahliye ve temizlik çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.

Ekiplerin su baskınlarının yaşandığı noktalarda çalışmalarını sürdürdüğü, vatandaşların ise olası yeni yağışlara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarıldığı öğrenildi.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.