13 Ağustos 2026 Perşembe ANTALYA 28°
SON DAKİKA
BHA

16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilere gıda bilinci aşılandı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nın kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Tarım ve Orman Bakanlığı ile FAO iş birliğinde, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

18 Ekim 2025 1,8B okunma
16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilere gıda bilinci aşılandı
16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilere gıda bilinci aşılandı

KARS-BHA

Bu yılın Dünya Gıda Günü teması: “Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için gıda hakkı” olarak belirlendi. Etkinlikler kapsamında, ilimiz merkezinde ve ilçelere bağlı ilkokul ve ortaöğretim düzeyindeki okullarda farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi.

Öğrencilere, gıdanın tarladan sofraya ulaşana dek geçtiği uzun ve zahmetli süreç anlatılarak şu başlıklarda bilgilendirme yapıldı:

Gıda güvenilirliği, Gıda okuryazarlığı, Gıda israfının önlenmesi gibi konu başlıkları işlendi.

Düzenlenen eğitimlerle, çocukların erken yaşta bilinçli birer tüketici olmaları, gıdaya saygı duymaları ve israfı önleme konusunda sorumluluk geliştirmeleri amaçlandı.

Gıda hakkının bir insan hakkı olduğu vurgulanan etkinliklerde, sağlıklı ve yeterli beslenmenin sürdürülebilir bir gelecek için önemi de öğrencilere aktarıldı.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

BHA kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.