13 Ağustos 2026 Perşembe ANTALYA 28°
SON DAKİKA
SİYASET

Süleyman Bülbül’den Özlem Çerçioğlu ve Üç Belediye Başkanına AK Parti İddiası

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve üç belediye başkanının son aylarda CHP ile bağlantılarını ve parti etkinliklerine katılımlarını azalttığını belirterek dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

14 Ağustos 2025 3,4B okunma
Süleyman Bülbül’den Özlem Çerçioğlu ve Üç Belediye Başkanına AK Parti İddiası
Süleyman Bülbül’den Özlem Çerçioğlu ve Üç Belediye Başkanına AK Parti İddiası

AK PARTİ İLE GÖRÜŞME İDDİASI

 Bülbül, yaptığı araştırmalar sonucu Özlem Çerçioğlu ile birlikte üç belediye başkanının AK Parti ile temas halinde olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. “Aydın halkının seçme ve seçilme hakkı açıkça gasp edilmiştir. Özlem Çerçioğlu ne oldu da AK Parti’ye geçmektedir? İki dönem milletvekilliği, dört dönem belediye başkanlığı yapmış olan Çerçioğlu, ‘Ya içeri gir ya AK Parti’ye katıl’ denilen bir olaydan dolayı mı bu kararı alacaktır?” diye sordu.

AYDIN HALKININ TEPKİSİ

 CHP Aydın Milletvekili Bülbül, Aydın halkının iradesine saygı duyulması gerektiğini vurguladı. “Aydın halkı ‘Özlem Çerçioğlu’na CHP’nin adayı olduğu için oy verdik’ diyor. ‘Bizim irademizi AK Parti’ye götüremez’ diyor” ifadelerini kullandı.


HUKUKSUZLUĞA VE İRADE GASBINA KARŞI ÇIKIŞ

 Bülbül, haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde olan belediye başkanları ve bürokratların iradelerine yapılan bu müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirterek, yaşananların demokrasiye ve halk iradesine zarar verdiğini söyledi.

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

SİYASET kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.