13 Ağustos 2026 Perşembe ANTALYA 28°
SON DAKİKA
SİYASET

Ümit Özdağ’a Tahliye Yok: “Kaba Kuvvet Uygulanıyor”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın tutukluluğu 5. ayına girerken, bugün görülen duruşmada mahkeme, Özdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Karara tepki gösteren Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, yargılamayı “kaba kuvvet” olarak nitelendirdi.

11 Haziran 2025 4,2B okunma
Ümit Özdağ’a Tahliye Yok: “Kaba Kuvvet Uygulanıyor”
Ümit Özdağ’a Tahliye Yok: “Kaba Kuvvet Uygulanıyor”

“Tahliye Bekliyorduk”

 Silivri Cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonunda saat 10.30’da başlayan mahkemede, Özdağ’ın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla yargılandığı davada herhangi bir tahliye ya da karar çıkmadı.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Azmi Karamahmutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Sayın Ümit Özdağ Silivri Mahpushanesi’nde 5. ayına girmiş vaziyette. Bugün bir karar, en azından tutuksuz yargılamaya geçilmesini bekliyorduk. Fakat ne yazık ki tutukluluğun devamına karar verildi.”

 “Bu Karar Eziyet İçindir”

Karamahmutoğlu, kararın hukuki değil siyasi olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

Tüm deliller toplanmış durumda. Kaçma şüphesinden bahsetmek artık mizaha bile konu olamaz. Bu karar, Sayın Özdağ’a açıkça eziyet etmektir. Kendisinin de dediği gibi, bu bir düşman ceza hukukudur. Bugün avukatı Prof. Dr. Savaş Özdağ da bu ifadeyi ‘kaba kuvvet’ şeklinde düzeltti. Hukuk değil kaba kuvvet uygulanıyor.”


“Evlerine Gidip Uyuyacaklar, Biz Yine Mahpushaneye Gideceğiz”

 Kararın ardından duruşmayı izlemek için gelen kalabalık Zafer Partili grup, hayal kırıklığı yaşadı. Karamahmutoğlu’nun açıklaması şu cümlelerle son buldu:

Bugün herkes Sayın Ümit Özdağ ile kucaklaşmayı, onu mahpushaneden almayı umuyordu. Ancak olmadı. Biz yine onu tek kişilik hücresine bırakıp evlerimize döneceğiz. Kararı verenler ise evlerine gidip serin yastıklarında rahat bir uyku uyuyacaklar.”


 

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

SİYASET kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.