Dolandırıcılar otel sektörüne ’de el attı
Dolandırıcıların kullanmış olduğu bu yöntemle birlikte vakaların çok fazla artması üzerine Emniyet’ten vatandaşlara çok önemli bir uyarı geldi.
PEŞ PEŞE MESAJ ATIYORLAR
Peş peşe mesaj ve e-posta atan dolandırıcıların ‘Fırsat indirim’ şeklindeki mesajları konusunda Emniyet dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Tur Operatörleri Platformu Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu, "Yaz döneminde sahte sitelerle, sahte mesajlarla insanları kandırıyorlar. Bu hem Türk turizmine zarar veriyor hem de tüketicileri mağdur ediyor." dedi.
TIPATIP AYNISINI YAPIYORLAR
Artık bu işin ehli olan dolandırıcılar o kadar profesyonel bir şekilde işlerini yapıyorlar ki otel sitelerinin tıpatıp aynısını yaparak vatandaşları ağlarına düşürüyorlar.
Bu konuyla ilgili konuşan Polatoğlu şu ifadeleri kullandı: "Bir otelin web sitesini taklit ediyorlar. Otelin sattığı fiyatın neredeyse yarısına turu satıyorlar. Buna inanan tüketici parasını gönderiyor. Gittiklerinde otelde böyle bir rezervasyon olmadığını görüyorlar.’’ Dedi.

MESAJ ATIYOR YA DA ARIYORLAR
Her detayını düşünen dolandırıcıların uygulamış olduğu bu taktikte ise vatandaşları cezbeden kelime ise ‘İndirim’ oluyor.
Emniyet ve uzmanlar tatilcilerin bu türlü bir olayla karşı karşıya kalmamaları için uyarıda bulunarak tatil yapacakları oteli birebir aramaları ve internet sitesinin gerçekliğini çok iyi kontrol etmeleri gerektiğini söylediler.
KAYNAK DHA
Antalya Haberleri | Sondakika Antalya Haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

TENOR SEDAT CAN ÖZTOPRAK’TAN DÜNYA SAHNELERİNDE TARİHİ BAŞARI: OPERANIN…

Kars’tan Özel Bireylere Çıldır Gölü’nde Moral Gezisi

14 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 195 şüpheliye adli işlem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizi tekno-oligarkların tahakkümüne bıra…

20 ve 13 yıllık faili meçhul cinayetler aydınlatıldı
