ANTALYA İL SEÇİM KURULU, DÖŞEMEALTI VE AKSEKİ İTİRAZLARINI REDDETTİ

Antalya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin ardından Döşemealtı ve Akseki ilçelerindeki belediye başkanlığı seçimlerinde CHP adaylarının az farkla kazandığı sonuçlara ilişkin tartışmalar devam ediyordu. Ancak Antalya İl Seçim Kurulu, AK Parti'nin her iki ilçe için yaptığı itirazları reddettiğini duyurdu. 

04 Nisan 2024
ANTALYA İL SEÇİM KURULU, DÖŞEMEALTI VE AKSEKİ İTİRAZLARINI REDDETTİ

 Döşemealtı ilçesinde CHP adayı Menderes Dal'ın 97 oy farkla kazandığı seçim sonucuna ilişkin olarak AK Parti'nin yaptığı itirazlar, İl Seçim Kurulu tarafından değerlendirildi. Ancak İl Seçim Kurulu, AK Parti'nin itirazını reddetti. İtirazın, somut delil ve gerekçe sunulmaması nedeniyle kabul edilmediği bildirildi. Benzer şekilde, Akseki ilçesinde de benzer bir durum yaşandı. AK Parti'nin itirazı, Antalya İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi ve CHP'nin kazandığı belediye başkanlığı kesinleşti.

 Bu kararla birlikte Antalya genelinde seçim sonuçlarına ilişkin itiraz süreci tamamlanmış oldu. CHP, 16 ilçede belediye başkanlığına, AK Parti 2 ilçede, DP ise 1 ilçede başkanlık kazanmış oldu. Döşemealtı ve Akseki ilçelerindeki itirazların reddedilmesiyle birlikte, seçim sonuçlarına ilişkin kesinleşme süreci tamamlanmış oldu ve kazanan adayların göreve başlaması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.