CHP ANTALYA İL BAŞKANI NAİL KAMACI: "SEÇİMLE GELEN, SEÇİMLE GİDER"

 

03 Nisan 2024
CHP ANTALYA İL BAŞKANI NAİL KAMACI: "SEÇİMLE GELEN, SEÇİMLE GİDER"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Türkiye'de demokrasinin temel ilkesi olan "seçimle gelenin, seçimle gittiği" prensibine vurgu yaparak, Van'da yaşanan son olaylara ilişkin sert eleştirilerde bulundu.

 

 Kamacı, demokrasiye olan inancını vurgulayarak, seçilmiş insanların yine bir seçimle görevlerinden ayrılacağını belirtti. Ancak, Türkiye'nin tek adam iradesinin etkisi altında kalan hukuk sisteminde, keyfi kararlarla seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınabildiğine dikkat çekti.

 

 Van'da yaşanan olayı örnek gösteren Kamacı, seçilmiş belediye başkanının mazbatasının verilmemesinin hangi hukuk ve adalet sistemiyle açıklanabileceğini sorguladı. Van'da %55 oy alarak seçilen Abdullah Zeydan'ın iradesinin hiçe sayılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

 

 AKP'nin seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasında seçimlere saygı duyacaklarını ifade etmesine rağmen, rakibinin üç katı oy alan belediye başkanına görevini vermeyip, kendi partisinin adayını atamasının çelişki oluşturduğunu belirten Kamacı, benzer bir durumun geçmişte İstanbul'da yaşandığını hatırlattı.

 

 Seçilmiş belediye başkanı Abdullah Zeydan'ın mazbatasının bir an önce verilmesini ve yeni bir hukuk garabeti yaratılmamasını söyleyen Nail Kamacı son olarak, demokrasi ve insan haklarının hüküm sürdüğü Türkiye özlemiyle, Abdullah Zeydan'a geçmiş olsun dileklerini ileterek, mazbatasının bir an önce verilmesini temenni etti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.