VAN'DA SEÇİM SONUCU TARTIŞMASI: ABDULLAH ZEYDAN'IN MEMNU HAKLARI İADESİ İPTAL EDİLDİ

 

02 Nisan 2024
VAN'DA SEÇİM SONUCU TARTIŞMASI: ABDULLAH ZEYDAN'IN MEMNU HAKLARI İADESİ İPTAL EDİLDİ

 Van'da gerçekleşen yerel seçimlerde yaşanan gerginlikler, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından daha da alevlendi. Seçimi yüzde 55 oy oranıyla kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Partisi) adayı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının iadesinin iptal edilmesiyle siyasi arenada hareketli günler yaşanıyor.

 Van İl Seçim Kurulu'nun aldığı kararla, Ak Parti Van Belediye Başkan Adayı Abdullah Arvas'ın talebi üzerine yapılan inceleme sonucunda mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdullah Arvas'a verilmesine karar verildi. Kararın gerekçesi olarak, Zeydan'ın seçilme yeterliliğinin olmadığı belirtildi.

 DEM Parti'den yapılan açıklamada, "Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesini kabul kararını veren aynı mahkeme, aldığı kararı çiğnemiş ve hukuk güvenliği hakkını yok etmiştir." denildi. Parti sözcüsü Ayşegül Doğan, tüm siyasi partileri Van halkının iradesine sahip çıkmaya çağırarak, demokrasinin temel kaidelerinden biri olan milli iradeye saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

 Adalet Bakanlığı'nın itirazı Cuma günü mesai saatine son dakika yapmasının ardından alınan kararın, hukuki prosedürlere uygun olup olmadığı tartışma konusu oldu. DEM Parti hukuk işlerinden sorumlu Öztürk Türkdoğan, Abdullah Zeydan'ın seçme ve seçilme haklarını geri aldığını belirterek, bu kararın siyasi müdahale olduğunu iddia etti. Kararın ardından DEM Parti, hukuki sürecin devam edeceğini belirterek, halkın iradesine sahip çıkmaya devam edeceklerini duyurdu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.