ANTALYA KONYAALTI'NDA KAÇAK GÜZELLİK MERKEZİNE OPERASYON: ONLARCA TIBBİ MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, yetkisiz işlem yapıldığı belirlenen bir güzellik merkezine operasyon düzenlendi. Ukrayna vatandaşı D.V. tarafından işletilen bu merkezde, estetik uygulamalarda kullanılan çok sayıda cihaz ve tıbbi sarf malzemesi ele geçirildi. 

31 Mart 2024
ANTALYA KONYAALTI'NDA KAÇAK GÜZELLİK MERKEZİNE OPERASYON: ONLARCA TIBBİ MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Konyaaltı Kaymakamlığı'nın koordinasyonunda İlçe Sağlık Müdürlüğü, internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden belirlenen ve hakkında suç duyurusunda bulunulan güzellik merkezlerine yönelik operasyonlar başlattı. İnsan sağlığını tehlikeye sokabilecek ve sadece uzman hekimler tarafından yapılması gereken tıbbi işlemleri yetkisiz bir şekilde gerçekleştiren merkezlere yönelik baskınlar yapıldı.

 

Uluç Mahallesi'nde faaliyet gösteren Ukrayna vatandaşı D.V.'ye ait işletme, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi. Yapılan aramada, 3 dolgu ürünü, 2 mezoterapi serumu, 5 lokal anestezik, 8 akupunktur iğnesi, 87 iğne ucu, ülkeye kaçak yollarla sokulan lazer cihazı, güzellik salonlarında kullanım yetkisini aşan güçte lazer cihazı, 3 dermapen cihazı ve içeriği belirsiz siyah renkte sıvı içeren bir enjektör bulundu. Ekipler, söz konusu ürünlere el koyarak ve Ukrayna vatandaşı D.V. ile işletme hakkında adli ve idari işlemler başlattı.


(KAYNAK:DHA)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.