ANTALYA’DA KİRACILAR ZOR DURUMDA!

Antalya da kiracılar ev sahipleri ile kriz yaşamaya devam ediyor. %25’lik yasal kira artış oranını uygulamamakta ısrar eden ev sahipleri, kiracıları zor durumda bırakıyor. 

04 Ekim 2023
ANTALYA’DA KİRACILAR ZOR DURUMDA!

 Ev sahipleri, bu oranı kabul etmemelerinin nedenini enflasyonun artması ve yaşam koşullarının zorlaşmış olması olarak açıklıyor. Kiracılar ise bir çıkmaza düşmüş durumda. Zamlı kiralarını veremeyecek durumda olan kiracılar, maliyetinin fazla olmasından dolayı yeni bir eve taşınmayı da göze alamıyorlar. 20 dairesi olan bir vatandaş bile, her şeye zam gelmiş olmasından dolayı geçinmekte zorlandığını belirtiyor. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar ise maaşlarının tamamını kiraya verseler bile başlarını sokacak bir ev bulmakta zorlanıyor. Şu an Türkiye’nin kapitalizmin pençesinde olduğunu görmek çokta zor değil. Evlerini bir Türk’e vermektense, daha fazla kira alabileceği bir Rus’a vermeyi tercih ediyorlar. Bir evin kirasıyla geçinen ve tek geçim kaynağı bu olan ev sahiplerine söyleyecek söz yok. Ama birden çok dairesi olan ev sahiplerinin, vicdanlarını bir köşeye koyarak, “veremiyorsan çık evimden” demesi bu millete ne oluyor sorusunu akıllara getiriyor. Pasta eşit dağıtılmadığı gibi, payına bir lokma düşenden de o lokma geri isteniyor, üstüne birde borçlu çıkarılıyor. Kendilerini savunacak bir şey buluyorlar ama empati kurmayı beceremiyorlar. Enflasyon arttı her şey pahalandı, bu ev benim ve bu zammı istemek hakkım diyorlar ama kiracıya verilen yasal zam oranını kiracının hakkı olarak görmüyorlar. Kiracı bu hakkı kullanmak istediğinde ise mahkemeyle tehdit ediliyor. “%25 yasal zam oranına rağmen ev sahibi ile sorun yaşayan var mı?” sorusuna verdiğiniz cevaplarda mağduriyetinizin ne kadar fazla olduğunu görüyoruz.  Size yönelttiğimiz sorulara verdiğiniz cevaplarla sesinizi duyurmaya devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin.

YEŞİLÇAM MEDYA

07HABER GRUBU

GENEL YAYIN YÖNETMENİ

SEMA KANALICI

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.