BAHAR KONSERİ

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Soprano Esra Abacıoğlu Akcan, Cumhuriyetin ilk kuşak bestecilerinden Necil Kazım Akses’in eserlerini yorumladığı son çalışmasıyla 27 Nisan Perşembe akşamı Antalya’da Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. 

25 Nisan 2023
BAHAR KONSERİ

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Soprano Esra Abacıoğlu Akcan ile Devlet Opera ve Balesi Baş Korrepetitör Fügen Yiğitgil, Cumhuriyetin 100’üncü yılı anısına Necil Kazım Akses'in sekiz şarkısının kaydını, İTÜ MIAM Stüdyosunda yaptı. Cumhuriyetin ilk kuşak bestecilerinden Akses, Cahit Külebi, Oktay Rıfat gibi şairlerin şiirlerini kendi üslubuyla besteledi. ‘Poem’ adını verdiği,  ‘Müzikli şiir’ olarak da tanımlanan poemler Esra Abacıoğlu Akcan tarafından profesyonel anlamda ilk defa yorumlandı. 


Çalışma dijital müzik platformlarında yer alırken Abacıoğlu Akcan da Akses’in ‘Müzikli Şiirleri’yle 27 Nisan Perşembe akşamı Antalyalı sanatseverlerle buluşacak. Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ‘Bahar Konserinde’ Abacıoğlu Akcan’a piyanoda Fügen Yiğitgil ve klarnette Elif Aksoy’un eşlik edecek. 20.30’da başlayacak konserin biletleri, Türkan Şoray Kültür Merkezi gişesi ve biletantalya.com sitesinden alınabilir. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.