GÜLDANE KAYA KAÇAR’IN KALEMİNDEN

Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız hepimize Kutlu olsun. 

22 Nisan 2023
GÜLDANE KAYA KAÇAR’IN KALEMİNDEN

Bugün Ramazan bayramının birinci günü; Ramazan ayını hayırlısıyla ifa edip bayramın heyecanını sevincini burukta olsa yaşıyoruz. Allah tutulan oruçları, yapılan ibadetleri kabul etsin. Maalesef bu bayram ülke olarak acımız büyük. Bir yandan acıların, depresyonların, ağır krizlerin, açlık, çaresizlik ve yoksulluğun yaşandığı günlerden geçiyor diğer tarafta umutlu olmaya çalışarak karşılıyoruz bayramı.  Bir yanımız depremde yitirdiğimiz on binlerce canımızı hasret ve özlemle anıyor yasını tutuyoruz,  bir yanımız yaraları sarabilmek çabasında. Zira şimdi daha çok kenetlenmenin, kucaklaşmanın, birbirimize sarılmanın zamanı; yaralarımızı birlikte iyileştirme zamanı umudu büyütmenin ve sevinçleri yeşertmenin zamanı.  
(Dostlar) Bayramlar; birlik, beraberlik ve paylaşmak demektir. Mübarek Ramazan Bayramımız da dostluklarımızın tazelenmesine, mutluluklarımızı paylaşıp, birlik ve beraberliğin en üst seviyede yaşanmasına vesile olan günlerdir, Dilerim omuz omuza verip yaralarımızı sarmak sağlıklı mutlu bayramlar kutlamak nasip olsun.  
 Bilirsiniz zor günler ve acılar paylaşmakla azalır. Geçtiğimiz günlerde sokakta yürürken yaşları 7-9 arasında olan üç güzel yavrumuz karşıma çıktı; ellerine bayram şekeri almış ve hangi elimde şeker var bilirsen şekerler sizin olsun diyerek o çocuk masumiyetiyle paylaşmanın keyfini güzelliğini bir kez daha yaşattı bana. Bunlar çocuktu ama yürekleri kocamandı. Neden diye sorduğum vakit “ iyilik yapmanın paylaşmanın herkese bulaşmasını bunun onları mutlu ettiğini belirttiler”. Onlar bizim çocuklarımız geleceğimiz bu vatanın bekçileri toplumun temel taşları sağlam temeller üzerinde yükselecek vatanın teminatları.  Ulusal Egemenlik onlara emanet bu nedenle ve bu vesileyle Her iki bayramımızı huzuru ve gururu ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını da içtenlikle kutluyorum. Onların yüreğini hissederek yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst düzeyde hissedildiği bu özel günlerde ihtiyaç sahiplerini unutmadan, büyüklerimizi, huzur evlerimizi, depremzede ailelerimizi ziyaret ederek onların hayır duasını almalı, küçüklerimize sevgi ve şefkatle yaklaşarak onların bayram sevincine ortak olmalıyız. Ayrıca komşularımızla, özellikle ihtiyaç sahibi, yaşlı, kimsesiz vatandaşlarımızla, şehit ve gazi ailelerimizle bir araya gelerek onlarla bayram neşesini ve coşkusunu paylaşmalıyız. Hayat paylaşınca daha anlamlı ve güzel olduğu gerçeği ile dostların arasında, güneşin sofrasında iyilik ve güzelliklerle; umudumuzu yitirmeden hayallerimize ulaşmayı hayatı en güzel şekilde yaşamayı ve yaşatmayı diliyorum. Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımız hepimize Kutlu olsun.

Güldane Kaya Kaçar

Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF)Genel Başkanı / Leman Gebizli Tüm Engellilere Umutışığı Derneği Başkanı

Kalp Antalya ve Kalpgazetesi.com imtiyaz sahibi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.