ÖZGÜR MERİÇ TURAN: TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATINDA FRONTEX BENZERİ BİR YAPI HEMEN KURULMALIDIR!

Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Özgür Meriç Turan Frontex Açıklamasında Bulundu 

14 Nisan 2023
ÖZGÜR MERİÇ TURAN: TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATINDA FRONTEX BENZERİ BİR YAPI HEMEN KURULMALIDIR!

 

Başkan Özgür Meriç Turan Sözlerine Şu Şekilde Devam Etti.

Frontex , Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı ya da Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Birimi, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin komşularıyla olan sınırlarının korunmasını ve güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir Avrupa Birliği kurumudur. 3 Ekim 2005 tarihinde hizmete giren kurumun genel merkezi Polonya'nın başkenti Varşova'dadır ve Avrupa Birliği'nin birliğe yeni katılan ülkelerde genel merkezini kurduğu ilk dairedir.

Amaç Schengen bölgesine suçluların girmesini ve böylece aralarında sınır olmayan AB ülkeleri arasında rahatça dolaşmalarını engellemektir.

Günümüzde AB ülkelerine destek amacıyla Frontex'in sınır koruma ekipleri ve müdahale birimleri bile kurulmuş durumdadır. 

Başkan Özgür Meriç Turan Ryyan Alshebl ise 2015'te Suriye'den kaçarak Almanya'ya göç etmiş Almanya'ya geldikten 8 yıl sonra belediye başkanı olmuş, 2 bin 500 nüfuslu Ostelsheim'da geçerli oyların yüzde 55,41'ini almayı başarmış Suriyeli bir mültecidir. 
Ryyan Alshebl' nin seçim zaferi 
Avrupa Birliğinin Göçmen sorununu nasıl Türkiye üzerinden çözdüğünü açıkça  göstermektedir. 

Bu nedenle gelecekteki hükümetlerin kimin kime şikayet edildiğinin belli olmadığı bir dış politika ortamında çifte standart söylemi geçersizdir. 

Günümüzde Rusya Federasyonu nun bile katılma noktasında ilgisini çeken, 2009 yılında kurulan  ve temel belgeleri 3 Ekim 2009 tarihli Nahçıvan Anlaşması ve 16 Eylül 2010 tarihli İstanbul Bildirisi olan TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATINDA Frontex benzeri bir yapı kurulması zamanı gelmiş bulunmaktadır. Kendi sınırlarımız dışında soydaş ve akraba topluluklarının da sınır güvenlikleri dikkate alınmalı,  ülkemize ziyarete gelen soydaş ve akraba topluluklarımız ile mülteciler asla karıştırılmamalı, oturum ve benzeri  diğer hususlarda da  öncelik hep soydaş ve akraba topluluklarımızda olmalıdır. diyerek sözlerini bitirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.