TÜTÜNCÜ, ÇETMİLİLER DERNEĞİ AÇILIŞINA KATILDI

Antalya Çetmililer Derneği’nin açılış töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Konya ve Antalya’mız birbiriyle etle tırnak gibi olan iki güzel medeniyetin merkezidir.” dedi. 

16 Ocak 2023
TÜTÜNCÜ, ÇETMİLİLER DERNEĞİ AÇILIŞINA KATILDI

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Çetmililer Derneği’nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Başkan Tütüncü, Konya’nın nice güzellikler armağan etmiş bir anlayışın merkezi,  nice oğuz illerine seneler ve seneler boyunca başkentlik yapmış kadim bir coğrafyanın kültür, siyasi ve sosyal merkezi olduğunu söyledi. “Anadolu’daki o bambaşka bir medeniyet hareketinin filizlenmeye başladığı yıllarda Sultan Alaaddin ile birlikte, Antalya’yı da Konya’yı da asla ayrı düşünemeyiz.” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü,  “Coğrafyanın insanlar üzerinde çok büyük tesirleri olduğu muhakkak. Tarih boyunca nice düşünürler bunu en güzel şekilde ifade etmişler. Konya ve Antalya’mız birbiriyle etle tırnak gibi olan iki güzel medeniyet merkezi… Oğuz’un, Selçuklu’nun bir yanıyla da Osmanlı’nın kadim şehirlerinden ikisidir. Ne mutlu ki; bu iki merkez arasında kalpleri gönülleri birleştirmeye bütünleştirmeye dönük adım atanlara… Konyalılar bu güzellikleri bu şehirde en güzel şekilde yaşatmanın arayışı içinde olan hemşehrilerimize çok şey borçlu olduğumuzu her zaman her yerde ifade ettim. Konyalılar, çok değerli hemşehrilerimiz farklı derneklerle aralarından miras oldukları aldıkları o ahlakı, o güzelliği bulundukları  her yerde bütün hemşehrileriyle birlikte paylaşıyorlar.” dedi.

BİRLİKTE DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Antalya Çetmililer Derneği’nin açılış töreninde çok sayıda Konyalının ikamet ettiği Düdenbaşı Mahallesi’ndeki Konyalılar Cami yapımına da değinen Başkan Tütüncü, el ele vererek 16. yüzyılın Türk mimarisi örneklerinin yer aldığı Konyalılara yaraşır bir şekilde buradaki caminin yenilendiği söyledi.  Çetmililer, Taşkentliler, Konyalılar birlikte bu güzel şehirde yapılacak daha pek çok güzellik olduğuna da değinen Başkan Tütüncü, “Kendi medeniyetimizin, kendi kültürümüzün, kendi inancımızın ihyası noktasında, hemşerilik hukukumuzun toplumsal barışımızın, kardeşliğimizin derinleşmesi noktasında daha yürüyecek çok yolumuz ve hep beraber yapacak çok işimiz var. Her zamanda yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle Antalya Çetmililer Derneği’nin açılışı gerçekleşti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.