Kemer Kapalı Pazar Yeri Projesi’ne esnaf ve vatandaştan tam not

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, turizmin incisi Kemer’e kazandırdığı modern kapalı pazar yeri ve otopark hem vatandaştan hem de pazar esnafından tam not alıyor. Esnaf ile vatandaşların kışın yağmurdan, yazın da sıcaktan etkilenmeden alış veriş yapabilecekleri kapalı pazar alanı ilçenin önemli bir ihtiyacına cevap veriyor. 

13 Ocak 2023
Kemer Kapalı Pazar Yeri Projesi’ne esnaf ve vatandaştan tam not

Tarım ve yerelden kalkınma projelerinden, altyapı çalışmalarına, sağlık ve sosyal yardımlaşmadan ulaşım ve çevre projelerine kadar her alanda Antalya’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Antalya Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan vatandaşların yaşam kalitesini artıracak yatırımları da hız kesmeden sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi

tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Kemer Kapalı Otopark ve Pazar Alanı’nda tezgahlarını açan pazarcı esnafı ve vatandaş gönül rahatlığı içerisinde alışverişlerini yapıyor.   

DÜZENLİ VE RAHAT ALIŞVERİŞ ORTAMI

Vatandaşların ve pazar esnafının olumsuz hava şartlarından etkilenmeden daha rahat ve düzenli bir ortamda güvenle alışveriş yapmalarına imkân sağlayan proje büyük bir memnuniyetle karşılandı. 158 pazar yerinin yer aldığı kapalı pazar yeri esnafın daha iyi şartlarda vatandaşa hizmet sunmasını, vatandaşın da ferah ve sağlıklı koşullarda alışveriş yapmasını sağlıyor. Pazar kurulmadığı zamanlarda otopark olarak hizmet veriyor. 117 aracın park edebildiği alan ilçenin otopark ihtiyacına da cevap veriyor.

KIŞIN TEZGAH AÇAMIYORDUK

Açık Pazar yerinde kış aylarında çok cefa çektiklerini söyleyen pazar esnafı İdris Kaya, “20 yıldır pazar esnaflığı yapıyorum. Daha önce burası açık pazardı. Özellikle kışın çok cefasını çekiyorduk yağmurda çamurda rezil oluyorduk. Vatandaş da zorlanıyordu. Hatta yağmurlu fırtınalı havalarda tezgah bile açmaya gelemiyorduk. Ama şimdi modern bir pazar yerine kavuştuk. Muhittin Başkandan Allah razı olsun” diye konuştu.

MODERN KOŞULLARDA SATIŞ YAPIYORUZ

25 yıldır Pazar esnaflığı yapan Yusuf Ay, “Daha önce derme çatma bir yerde tezgahımızı açıyorduk. Kışın yağmur çamur derdimiz olurdu. Çok şükür şimdi o dertler bitti, modern koşullarda satış yapıyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim” dedi.

Kapalı pazar yeri esnaflarından Halil Dönmez de, yapılan bu hizmetten çok memnun olduklarını belirterek, “Yağmurda, çamurda çadır kurmak gerçekten zor oluyordu, ıslanıyorduk. Gerçekten çok güzel bir pazar yeri oldu. Yerimiz hazır. Gelip tezgahımızı kuruyor, ürünlerimizi sergiliyoruz. Başkanımız Muhittin Böcek’ten Allah razı olsun” diye konuştu.  

ESNAF VE VATANDAŞ MEMNUN

Kuzdere Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, “Daha önce burası açık pazar yeriydi ve her yerinden rüzgar yağmur giriyordu. Esnaf zor koşullarda satış yapıyordu. Burası Kemer’in en büyük ve en yoğun olduğu pazar alanıdır. Yeni haliyle hem esnaf hem de vatandaşımız için modern ve rahat oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e Kemer’e yaptığı hizmetten dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

HEM PAZAR HEM OTOPARK

Kemer'in önemli ihtiyacına cevap veren Kemer Otopark ve Pazar Yeri Projesi 3 bin metrekarelik alan üzerine inşa edildi. Alanın üzeri sac kenet kullanılarak kapatılarak, gölgelik ihtiyacı karşılandı. Alan hem kapalı pazar yeri hem de otopark olarak kullanılıyor. 158 pazar tezgahı yerinin bulunduğu alan pazar kurulmadığı zamanlarda 117 araçlık otopark olarak ilçeye hizmet veriyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.