BAŞKAN BÖCEK İZMİR TURİZM FUARI’NIN ONUR KONUĞU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İzmir’de düzenlenen 16. Uluslararası Turizm, Ticaret Fuar ve Kongresi’nde turizm başkenti Antalya'yı temsilen onur konuğu oldu. 

08 Aralık 2022
BAŞKAN BÖCEK İZMİR TURİZM FUARI’NIN ONUR KONUĞU

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan TTI İzmir 16. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi açıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getiren fuarda onur konuğu olarak yer aldı.  Türk turizminin başkenti Antalya’yı fuarda temsil eden Başkan Muhittin Böcek, Antalya’nın turizm başarısını ve deneyimlerini paylaştı. 

KASIMDA 13 MİLYON 200 BİN TURİST GELDİ

4 mevsim ulaşılabilir turizm olanaklarının ve tesislerin varlığıyla Antalya’nın kültür turizmi başta olmak üzere turizmin her alanında hizmet verdiğini söyleyen Başkan Böcek, 2022 Kasım ayı dahil olmak üzere Antalya’yı 13 milyon 200 yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi. Toplam ziyaretçi sayıları, geceleme miktarları, yatak kapasitesi gibi istatistikler dikkate alındığında Antalya’nın Türkiye’nin en önemli turizm merkezi olduğunu söyleyen Başkan Böcek, “Konaklama tesislerimiz, kongre, sempozyum, zirve gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda futbol ve golf sahası gibi tesisleriyle spor turizminde dünyaya hizmet etmektedir” diye konuştu.

TURİZM ÜLKE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 

Başkan Muhittin Böcek, turizmin yarattığı ekonomik ve sosyal faydalar başta olmak üzere doğrudan döviz girdisi sağlaması ve istihdama olan katkısı nedeniyle de son derece önemli bir sektör olduğuna değindi. Başkan Böcek, turizmde bugüne kadar sağlanan başarıların ötesine geçilmesi ve turizm kentlerinin de dönemsel krizlerin etkisinden uzak tutulması gerektiğini vurguladı. Başkan Böcek, “Bu hedefe ulaşmak sürdürülebilir turizm politikaları geliştirmekle, birbirimizin deneyimlerinden yeni şeyler öğrenmekle mümkün olabilecektir. Bu nedenle deneyimlerimizi paylaşacağımız bir etkinlik olduğunu düşündüğüm 16. Uluslararası Turizm, Ticaret Fuar ve Kongresinin hepimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum” dedi. 

ANTALYA STANDI 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, TTI İzmir 16. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde ilçelerde birlikte ortak stant açtı. Antalya’nın tanıtımının tek çatı altında yapıldı. Açılışın ardından fuardaki stantları ziyaret eden Başkan Muhittin Böcek, Antalya standında da belediye başkanlarını ve turizm sektörü temsilcilerini ağırladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katılımları için Başkan Böcek’e teşekkür plaketi verdi. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.