BAŞKAN BÖCEK DÜNYA GÖNÜLLÜLER GÜNÜ’NDE GENÇLERLE BULUŞTU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ‘5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’ programında gençlerle bir araya geldi. Başkan Böcek, “Biz gençlerle güçlüyüz, ben bu şehri gençlerle birlikte yöneteceğim sözünü vermiştim. Bugün sizlerin de şahit olduğu gibi bunu hep beraber gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu. 

06 Aralık 2022
BAŞKAN BÖCEK DÜNYA GÖNÜLLÜLER GÜNÜ’NDE GENÇLERLE BULUŞTU

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Antalyalı gençleri bir araya getirme hedefiyle yürütülen ‘Genç Antalya Gönüllüleri’ ile Antalya’da 32 farklı sivil toplum kuruluşu ve öğrenci topluluklarındaki gönüllüler 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü kutladı. Karaalioğlu Parkı Yıldız Kenter Sahnesinde gerçekleşen etkinliğe Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de konuk olarak, gençlerle bir araya geldi. Gönüllü gençlere seslenen Başkan Muhittin Böcek, “Başkalarının derdini dert edinen, karşılık beklemeden fedakarca çalışan, inançları ve coşkularıyla geleceğe umut olan, Atatürk’ün yolundan ayrılmayan siz yürekli gençlerin ve tüm gönüllülerin Dünya Gönüllüler Günü’nü kutluyorum” dedi.

5 Aralık tarihinin aynı zamanda Türk kadınının seçme seçilme hakkını elde etmesinin yıldönümü olduğunu da hatırlatan Başkan Böcek, “Bazı batılı ülkelerde bile bu hakkın olmadığı o dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde atılan bu adım kendisinin ne kadar ileri görüşlü olduğunu ve kendisiyle ne kadar övünsek az olduğunu yine ortaya koymaktadır. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kutlu olsun” diye konuştu. 

ANTALYA’YI GENÇLERLE YÖNETİYORUM 

Antalya nüfusunun dörtte birini gençlerin oluşturduğuna işaret eden Muhittin Böcek, şunları söyledi:  “Antalya’mız 14-30 yaş arası 622 bin gencin bulunduğu yani dörtte birini gençlerin oluşturduğu genç ve dinamik bir kenttir. Göreve gelirken bu şehri gençlerle birlikte yöneteceğim sözünü vermiştim. Bugün sizlerin de şahit olduğu gibi bunu hep beraber gerçekleştirmenin de mutluluğunu yaşıyorum. Gençlik Meclisi’ni yapılandırarak, her kesimden gençlerin katılımını sağladık. Genç Antalya Gönüllüleri Programı’nı başlattık ve uluslararası ağlara üye olduk. Üniversite öğrencilerimize can suyu olarak 5 ton suyu ücretsiz vermeye devam ediyoruz. Yeni açtığımız öğrenci yurtlarımızla öğrencilerimizin barınma sorunlarını çözdük. İstihdam ofisimiz ile 5 bin 480 gencimizi işverenle buluşturduk. İzcilik faaliyetlerimizi başlattık. Yakın zamanda Gençlik Kampı ve Eğitim merkezi ve şehrin farklı noktalarında Gençlik ofisleri açıyoruz. Gençlik Koordinasyon Kurulu çalışmalarımızı başlattık. Kurulumuz aynı zamanda Avrupa Gençlik Başkenti başvuru sürecini koordine edecektir. Planlı, kurallı, kimlikli kent için Antalya Yerel Gençlik Eylem Planı’nı oluşturacağız. Daha birçok alanda sizler için sizlerle çalışıyoruz ve daha nicelerinde hep birlikte yapacağız.”

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’ etkinliği kapsamında ayrıca ‘Gönüllülük, gençlik çalışmaları ve yurt dışı fırsatları’ söyleşisi, Akdeniz Üniversitesi Kafkas Topluluğu dans gösterisi, doğaçlama tiyatro ve müzik gösterisi gerçekleşti. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.