ESEN: SİYASİLERİ ELEŞTİRMEKTEN KORKMAYIN

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, siyasilerin ve yöneticilerin, halktan gelecek eleştirileri göze almaları gerektiğini belirterek, “Siyasileri eleştirmekten korkmayın. Eğer o eleştirileri kaldıramayacaklarsa gidip evlerinde otursunlar” dedi. 

22 Kasım 2022
ESEN: SİYASİLERİ ELEŞTİRMEKTEN KORKMAYIN

 Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, düzenledikleri Mahalle Buluşmaları kapsamında ilçe sakinleri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Uluç Mahalle Buluşmasında bölge halkının sorunlarını dinleyen Esen, toplantıda bulunan birim müdürlerinden, mahalleliden gelen talepleri hızlıca çözüme kavuşturmalarını istedi. Kendilerini dinlemek için mahallelerine geldiği için Başkan Semih Esen’e teşekkür eden bölge sakinleri, mahalleleri ile ilgili eksikleri iletme fırsatı buldu. En doğru ve yerinde hizmet üretmenin yolunun halkı dinlemekten geçtiğini dile getiren Esen, “Vatandaşın neye ihtiyacı olduğunu öğrenmek istiyorsak onların sesine kulak vermeliyiz. Çünkü halk bize nasıl hizmet vermemiz gerektiğini zaten anlatıyor. Tek yapmamız gereken yurttaşlarımızın ne istediğini, nelere ihtiyacı olduğunu iyi tespit etmek. Yaptığımız görev itibariyle eleştiriler alabiliriz. Zaten tüm bunların bilincinde olarak bu göreve geldik. Hakaret gibi şeyler olmadığı sürece siyasileri ve yöneticileri dilediğiniz gibi eleştirin. Eleştirmekten de korkmayın. Bu sizin en doğal hakkınız. Siyasiler de bu eleştirileri göze almalı. Eğer halktan gelen eleştirileri kaldıramayacaklarsa da evlerinde otursunlar” şeklinde konuştu.


“SOKAK HAYVANLARI ÖNEMLİ BİR KONU”
Düzenledikleri hemen hemen her Mahalle Buluşmasında Sokak hayvanları ile ilgili hem hayvanseverlerden hem de mağdur olan vatandaşlardan şikayet aldıklarına dikkat çeken Başkan Esen, konunun çok hassas olduğunu belirtti. Sokak hayvanları ile ilgili ilçe belediyelerin çok sınırlı yetkilere sahip olduğunu belirten Esen, konuyla ilgili detaylı bir yasa değişikliği yapılması gerektiğini kaydetti. Bu soruna kalıcı çözümler bulmak için yetkili tüm kurumların iş birliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Esen, “Sokak hayvanları ile ilgili ilk yapılması gereken konulardan biri genel bir kısırlaştırma çalışmasının yapılması. Çünkü bunun önünü alamazsak çok yakın bir zamanda mevcut sokak hayvanlarının sayısı katlanarak devam edecek. Bu da işlerin git gide çözümden uzaklaşmasına neden olacak. Ancak dediğim gibi genel bir kısırlaştırma çalışması üreme hızını kontrol altına alacaktır. Bunun yanında yapılması gereken bir başka konu ise her zaman söylediğim büyük bir doğal yaşam alanı. Buna uygun çok fazla alan bulunuyor. Büyük bir hayvan yaşam merkezi hem hayvanseverlerin hem de mağdur vatandaşların ortak talebi. Eğer bu alan yapılırsa hayvanseverler istedikleri zaman gelip orada bulunan hayvanları besleyebilir ve sevebilir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.