KONYAALTI ATA’YI ZEYBEK VE ŞİİRLERLE ANDI

Konyaaltı Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümü nedeniyle Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde anma programı düzenledi. 

11 Kasım 2022
KONYAALTI ATA’YI ZEYBEK VE ŞİİRLERLE ANDI

Konyaaltı Belediyesi, 10 Kasım’da gün boyu süren etkinliklerle Ata’yı andı. 10 Kasım sabahı belediye önünde düzenlenen törenle başlayan anma programları, akşam da Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. Vatandaşların oldukça yoğun bir şekilde katılım gösterdiği etkinlikte Konyaaltı Belediyesi Çok Sesli Müzik Korosu, Tiyatro Akademisi ve Halk Oyunları Topluluğu sahne aldı. Müzik Akademisi ve Çok Sesli Çocuk
Korosu şiirler ve şarkılarla, Halk Oyunları Topluluğu ise Son Vals/Son Zeybek adlı oyunlarıyla izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

 Özellikle Tiyatro Akademisi üyelerinin okuduğu şiirler etkinliğe katılan vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Programın hemen başında kısa bir konuşma yapan Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Şevket Korkut, her 10 Kasım Günü’nün Türk milletinin matem günü olduğunu ifade etti. Etkinliğe katılan vatandaşlara Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in selamlarını da ileten Korkut, “Her 10 Kasım sabahında ciddi bir duygu yoğunluğu yaşıyoruz ama bugün buraya geldiğimde Atatürk’ün mirasçılarının, cumhuriyet çocuklarının, bu ülkenin evlatlarının O’nu hatırlamak için hala ne kadar arzulu olduklarını görünce, salonu dolduran sizleri görünce duygu yoğunluğum bir kat daha arttı. Hepinize çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.