İŞ KAZASI HANS'IN FITRATINDA YOKKEN HASAN'IN FITRATINDA MI VAR?

Zafer Partisi, Parti Sözcüsü Av. Sevda Gül Tunçer Zafer Partisi Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında önemli konulara değindi. 

19 Ekim 2022
İŞ KAZASI HANS'IN FITRATINDA YOKKEN HASAN'IN FITRATINDA MI VAR?

ZAFER PARTİSİ, TÜRK MİLLETİNİN BAĞRINDAN ÇIKMIŞ, CESUR VE MÜCADELECİ BİR HAREKETTİR.
‘’Zafer Partisi, Türk Milletinin bağrından çıkmış, cesur ve mücadeleci bir harekettir. Cesaretimiz ve boyun eğmeyişimiz Türk Milletinin asli özelliklerinin siyaseten tezahürüdür. Türk Milleti için mücadele etmekten asla yorulmayacağız. Gerçekleri söylemekten asla vazgeçmeyeceğiz. Saray rejimi, iktidarını koruyabilmek adına her geçen gün daha fazla sertleşiyor. Fakat unutmayın ki Milletimiz, seçim döneminde kendisini sindirmeye çalışarak saltanatını devam ettirebileceğini düşünen iktidardan ve iktidarın gizli destekçisi olan muhalefetten çok daha güçlü ve cesurdur. ’’ifadesinde bulundu.

İŞ KAZASI HANS'IN FITRATINDA YOKKEN HASAN'IN FITRATINDA MI VAR?
‘’Her seferinde AKP ve yandaşları tarafından Türkiye’yi kıskandığı söylenilen Almanya’da 2013 yılına kadar son kırk yıl boyunca yaşanan maden kazalarında hiç ölüm gerçekleşmemiştir. Almanya’da 2013 yılında 3 maden işçisinin hayatını kaybetmesiyle tüm madenlerin kapatılması konuşuluyor ve birkaç yıl içerisinde kömür madenciliğine son veriliyor.Yine Almanya ile devam edelim. Almanya, 2008-2020 yılları arası Türkiye’nin 2.4 katı kömür üretmiş. Buna karşın Almanya’da madenlerde hayatını kaybeden işçilerin sayısı 10 iken Türkiye’de maden kazalarında hayatını kaybeden işçi sayısı 678 olarak verilere yansımıştır. Şimdi Saraya soruyoruz; İş kazası Hans'ın fıtratında yokken Hasan'ın fıtratında mı var? Bir iddiadır gidiyor; Türkiye’yi kıskanan başka bir ülke de Amerika. Amerika Çalışma Bakanlığı verilerine göre 1930’da ABD madenlerinde ölümcül iş kazası sıklığı oranı 100 binde 320. Yine aynı kurumun 2020 yılı verilerine göre ölümcül iş kazası sıklık oranı 100 binde 7,8 olmuş. ABD madenlerinde 100 binde 320 olan ölümcül kazası sıklığının aradan geçen 90 yıl da 100 binde 7,8’e düştüğü saptanmıştır. Şimdi Saraya soruyoruz; İş kazası Mikail’in fıtratında var da neden Maykıl’ın fıtratında yok? Aklı, mantığı ve vicdanı olanlar için cevap çok basit. Bu alanda İş sağlığı ve güvenliğini arttırmak için teknolojik gelişmeler takip edilmiş, denetlemeler yapılmış ve gerekli önlemler alınmış. Hamdolsun, Almanya- Amerika bizi kıskanıyor, kıskanmasına da Uluslararası Çalışma Örgütü’nün verileri hiç iç açıcı durumda gözükmemektedir. Uluslararası Çalışma Örgütü’ne göre Avrupa’da 2019-2021 yılları arasında maden sahasında en çok işçisini kaybeden ülke Türkiye. Bu süre zarfında 189 işçimiz Maden sahasında yaşamını yitirmiştir. Bu tablo karşısında hem üzgünüz hem kızgınız.’’dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.