15 TEMMUZ&FETÖ

Kıymetli okurlarım bu akşam önemli bir konu ile alakalı karşınızdayım, konu Balıkesir Barosuna kayıtlı Av Hülya ÖCAL hakkında 23 Yıldır meslek hayatının içinde olan Hülya Öcal’ın kendi anlatımını siz kıymetli okurlarıma aynen aktarıyorum… 

04 Eylul 2022
15 TEMMUZ&FETÖ

 

Ben Balıkesir Barosuna kayıtlı Av Hülya ÖCAL
23 yıldır bu mesleği icra etmekteyim
Sizlerle paylaşmak istedim konu yargıda verdiğimiz hukuk mücadelesinin artık anlamını yitirmiş olmasıdır. Bugün bunları paylaşmamın sebebi bu açıklamayı yapmadan önce yaklaşık 2 yıldır bir avukat olarak gerek Adalet Bakanlığı gerek İçişleri Bakanlığı gerek HSK ya ihbarda bulunduğumuz bir konudur.
İhbarımızın sebebi Balıkesir ili Burhaniye ilçesinde taşeronluk ve müteahhitlik yapan NK adlı şahsın ( ki bu şahsın nitelikli dolandırıcılıktan hükümlü olarak cezaevinde kaldığı gibi pek çok sabıkası da bulunmaktadır Halen Bursa BAM tel da tehtid ve hakaret suçundan dosyaları mevcuttur.) Şahıs NK’nın kendi EL YAZISI ile FETÖ terör örgütüne nasıl katıldığını, nasıl himmet paraları verdiğini, bu yapıyla alakalı çalışmalarını dönemin AKP milletvekillerinden nasıl direktif aldığını, bölgenin tanınmış işadamlarına yönelik elinde müstehcen görüntülerin olduğunu ve bunlarla şantaj yaptığını, 15 TEMMUZ gecesi darbe girişimi içerisindeki telefon görüşmelerini ve 15 TEMMUZ gecesi Alanya’ya kaçması, ülkenin bilindik bir kolejinin yurt dışı sorumlusu olarak FETÖ irtibatının devam ettiğini beyan ettiği mektupları yargı mercilerine ulaştırdım.
Asıl hukuk mücadelesi bundan sonra başladı.

NASIL MI?
Yukarıda bahsettiğim FETÖ ihbar dilekçemizde ayrıca şahsın rüşvetle kamu görevlilerine iş yaptırdığı, sahte raporla askerlik yapmadığı, sahte çift kimlik kullanarak işler yaptığı gibi kamuyu ilgilendiren pek çok suçlar bulunmaktadır. Ancak 1seneyi aşkın süredir her nasılsa hiç bir şart ve koşulda soruşturmaya gerek duyulmamış, dosyanın üstünü örtmek için azami gayret gösterilmiştir.
Bu gayreti, yetkili merciiler ihbar dosyasını incelemek için kullanmak yerine adeta niçin bu ihbarda bulundunuz der gibi kızımı, eşimi ,  anne ve babamı ve şahsımın yargı mercilerinde yargılanmasına Usul Kanunlarımız , Ceza Kanunlarımız ve tüm yasal dayanaklardan yoksun peşinen yargı yolu ile öç almak düşüncesini oluşturan cezalandırılmamıza yönelik bir aile yok edilmeye çalışılmaktadır
23 yıllık hukukçu kimliğim ve meslek hayatımda yargısal işleyiş ile ilgili donanım ve tecrübeye sahibim. Ancak aleyhimizde yürütülen dosyalarda ışık hızı ile yol alınırken; yasal düzenlemelerin, içtihatların nasıl hiçe sayılarak hak arama özgürlüğümüz ailece elimizden alındığını anlamakta güçlük çekiyorum.
İlgili ihbar dosyasında adı geçen şahıslar AKP de aktif görev alan kişiler olduğu için onları korumayı kendilerine vazife edinen bu dosyalarda görevli Hâkimler Savcılardır. Bunlar içinde Burhaniye Aile Hâkimi, Burhaniye Asliye ceza Hâkimi, Asliye Hukuk Hâkimi ilgili Savcılar Burhaniye İcra Müdürü ve Pedegoklar bulunmaktadır. Ayrıca Asliye Hukuk Hâkimi de yargıdaki olumsuz tavrı nedeni ile ulusal basına yansımıştır. Bu yargı mensupları bizi sindirmek, susturmak hatta Adli sicil kaydımızın oluşmasını sağlamak ve bizi ihbarda bulunduğumuza pişman olarak mücadeleden vazgeçmemiz için fikir birliği oluşturarak hareket etmişlerdir.
Bu aleni hukuka aykırı kararlardan dolayı Aile Hâkimi ve Asliye Ceza Hâkimi hakkında hem Reddi Hakim talebinde hem de HSK şikayetinde bulunduk…
İlgili savcılar hakkında da HSK şikâyetinde bulunduk
Haksız yargılamadan dolayı Hâkimler yönünden Yargıtay nezdinde tazminat davaları açtık.
İcra Müdürü ve pedegokları görev suçlarından dolayı Burhaniye Cumhuriyet savcılığına şikâyet ettik. Lakin Bakanlıktan soruşturma izni dahi istenmeden 2 kez kapatıldı. Bu eksik yargılamalardan dolayı aileme rahatlıkla iftira, yalan beyan, dışarıda kurulan tuzaklar çok rahatlıkla bu FETÖ ihbarından sonra ardı kesilmeden devam etmektedir.
Yaptığımız tüm bu hukuki gayretlerimiz hiçbir mercii de karşılık bulmamıştır.
23 yıllık hukukçu olarak yaptığımız şikâyet ve başvuruların yargısal anlamda karşılığının ne olduğunu bilecek mesleki tecrübeye sahibim.
Ancak yargı adeta siz ne söylerseniz söyleyin biz NK adlı şahsa hiç bir işlem yapmayacağız anlamını içerir uygulama ve kararlara devam etmişlerdir.
Anladık ki amaç zamanaşımı yoluyla FETÖ ihbar dosyasının kapatılması gayretidir. Öyle ki bu dosyanın kapatılması uğruna memleketlimiz olan Eski Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü CİRİT in de ismi kullanılmaktadır.
Adı geçen şahıs NK her ne kadar benim eski eşim olsa da kendisinden anlaşmalı olarak boşandım. Hiç bir maddi manevi talebim olmadı. Bu ihbarları yapmamam için önce kendi çocuğu olmasına rağmen kızımıza zarar vermekle ve şahsıma da AVUKATLIK yaptırmam söylemiyle tehtid etmesine rağmen bu ihbarda bulundum.
Buna rağmen yargıda eski eş yaftasıyla devleti ilgilendiren bu kadar önemli suçları örtbas etmek hangi hakkaniyet ile açıklanabilir.
NK adlı şahıs yargıdaki desteğin dışında iktidar desteğini de arkasına almak için Balıkesir AKP il örgütüne kendisini Burhaniye AKP ilçe başkanı yapmaları yönünde baskı kurmak için elinde Burhaniye AKP ilçe örgütü yöneticilerine ait müstehcen içerikli belgeler olduğu şeklinde de şantajda da bulunmuştur. Kaldı ki NK adlı şahsın aynı gerekçelerle örtbas edilen Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığında illegal olarak çektiği ve şüphelisi olduğu porno görüntüleri içerir kayıtlarıda bulunmaktadır. Bu dosyada kapatilmisir. Gerekli tahkikat yapıldığında bunlarda ortaya çıkacaktır.
NK adlı şahıs kimdir ve nasıl ve kimlerle bağları vardır ki Burhaniye Adliyesinde adeta koruma altına alınmıştır.
Yeterli dürüst bir inceleme yapıldığında yargıdaki haklılığımız anlaşılacaktır.
Burhaniye Adliyesinde bu aleyhimize tutumlar ve alınan kanun kural tanımaz kararlar nedeni ile şahsımın ve ailemin güvenliği açısından duyduğum endişeyi hangi merciiler giderebilecektir.

 


MELEK ÇALIKOĞLU ÖZEL HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.