BUDAK, ANTALYA’DA YAŞANAN ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ TBMM’YE TAŞIDI

BUDAK: “TURİZM SEZONUNUN ORTASINDA YAŞANAN KESİNTİLER KABUL EDİLEMEZ” “ANTALYALILAR YANDAŞA ELEKTRİK KIYAĞININ FATURASINI ÖDÜYOR” CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya’da ve özellikle Kemer ve Alanya gibi turizm bölgelerinde çok sık yaşanan elektrik kesintilerini TBMM gündemine taşıdı. Antalya’da elektrik dağıtım hizmetini yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AEDAŞ)’in gerekli yatırımları zamanında yapmamasının faturasını Antalyalıların ödediğini dile getiren Budak, “Özelleştirme sonrası taahhüt edilen yatırımlar yerine getirilmiyor. Yandaş şirketler tarafından yönetilen dağıtım şebekesine göstermelik denetimler dahi yapılmıyor. Yaşanan elektrik kesintileri hem Antalya esnafını hem de yurttaşlarımızı canından bezdirmiş durumda. Geçen kış Isparta’yı üç gün elektriksiz bırakan dağıtım şirketi, Antalya’da da hizmet veriyor. Aynı felaketin Antalya’da da yaşanmaması için acilen önlem alınmalı. Turizm sezonunun ortasında yaşanan elektrik kesintileri kabul edilemez” diye konuştu. 

11 Ağustos 2022
BUDAK, ANTALYA’DA YAŞANAN ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ TBMM’YE TAŞIDI

ENERJİDE YENİDEN KAMULAŞTIRMA DALGASI

 

Almanya ve Fransa’da stratejik öneme sahip elektrik sektöründe, özel şirketlerin başarısız olmaları üzerine devletlerin elektrik sektörüne geri döndüklerine dikkat çeken Budak, şunları söyledi:

 

“Özellikle Almanya ve Fransa’da yatırım yapmayan, halkın elektrik başta olmak üzere enerji ihtiyacını güvenli bir biçimde karşılamayan elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinin yeniden devlet mülkiyetine geçmeye başladıklarını görüyoruz. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ile birlikte, bir tersine özelleştirme süreci yaşanıyor. Ülkemizde elektrik üretim ve dağıtım sektörü, yıllardır AKP iktidarının ve onun yandaşlarının rant kapısı olarak kullanıldı. Bu nedenle gerekli yatırımlar yapılmadığı gibi, yurttaş da müşteri olarak görüldü. Hem elektrik ücretleri çok yüksek hem de elektrik dağıtım ağımız son derece eski ve yetersiz”

 

Budak, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

 

“Antalya’da ve özellikle Kemer gibi turizm bölgelerinde uzun süredir meydana gelen elektrik kesintilerinin sebepleri nelerdir? Son bir yılda kaç adet kesinti gerçekleşmiştir? Bu kesintilerin kaçı planlı bakım çalışmalarından kaynaklanmaktadır? Arıza nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerinin sayısı kaçtır? Dağıtıcı şirketin kusurlu olup olmadığı konusunda denetimler yapılmış mıdır? Denetimler sonrası herhangi bir eksiklik tespit edilmiş midir? Edildiyse, ne tür yaptırımlar uygulanmıştır?” Dağıtım hizmeti veren özel şirketin gerekli yatırımları zamanında gerçekleştirip gerçekleştirmediği denetlenmekte midir? Söz konusu şirket özelleştirme sonrası ne kadar yatırım taahhüdünde bulunmuştur? Bu yatırımların ne kadarı gerçekleşmiştir? Elektrik kesintilerinden kaynaklanan zararların tespitine yönelik herhangi bir araştırma yapılmış mıdır? Esnafın ve halkın mağduriyetlerinin giderilmesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.