TABLOLAR APOLLON’DA HAYAT BULDU

Manavgat Belediyesi Çolaklı Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, dünya sanat tarihine damga vuran ünlü ressamların eserlerini, Antik Side’deki Apollon Tapınağı önünde canlandırdı. Miniklerin “Tablolar Hayat Buluyor” etkinliği turistlerin de büyük ilgisini çekti 

27 Mayıs 2022
TABLOLAR APOLLON’DA  HAYAT BULDU

 Manavgat Belediyesi Çolaklı Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, “Tablolar Hayat Buluyor” projesi kapsamında Antik Side’deki dünyaca ünlü Apollon Tapınağı’nda  “Sanat Sokağı”  etkinliğini düzenledi.  Etkinliğe, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i temsilen belediye başkan yardımcıları, müdürler, veliler, belediye eğitim kadrosu, kreş çalışanları katılırken, yabancı turistler de katılarak uzun süre izledi.  Uzun süre hafızalardan silinmeyecek olan program, ilk olarak dünyaca ünlü ressamların eserlerinin sergilenmesi seremoni yürüyüşü ile başladı. Öğrenciler, dünya sanat tarihine damga vuran Osman Hamdi Bey, Jan Vermeer, Leonarda Da Vinci, Salvador Dali, Pablo Picasso, Bob Ross, Fikret Mualla, Van Gogh, Raffaello Sanzio, Şeker Ahmet Paşa, Sabri Berkel gibi sanatçıların tablolarını ve eserlerini, sanatçıları canlandırarak sergiledi.

 

HEM ÖĞRENDİLER HEM CANLANDIRDILAR

Dünya sanat tarihine yön veren ressamların eserlerini, meydana geliş öyküleri ile canlandıran minikler, etkinliği giydikleri kıyafetler ve tablolar ile canlandırdı. Öğrencilerin ve öğretmenlerin canlandırdıkları ressamların kostümlerini ile Apollon Tapınağı önünde yürümesi renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu. Sanat etkinliğine günler öncesinden büyük bir heyecanla hazırlanan çocuklar, ressamların fotoğraflarının yer aldığı pano ve görsellerle Apollon Tapınağı önünde gösteri de yaptı. Kaplumbağa terbiyecisi Osman Hamdi Bey’in tablosu, Jan Vermeer’in İnci Küpeli Kız ve Süt Döken Kadın resmi, Leonardo Da Vinci’nin Mona Lisa’sı, Bob Ross’un Çingene Kız’ı, Van Gogh’un Ağlayan Çocuk eseri, Antik Side’nin tarih kokan atmosferinde, en beğenilen eserler arasında yer aldı.

SÖZEN; NİTELİKLİ EĞİTİM VERİYORUZ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye bünyesinde eğitim gören çocukların, toplum içerisinde farklı roller üstlenerek ve bilinçli eğitim alarak gelişim kaydettiğini söyledi. Başkan Sözen, “Eğitim kurumlarımızda geleceğe hazırlanan çocuklarımız, sanatı ve kültürü bilgi sahibi olarak öğreniyor. Çocuklarımızın bilinçli bir şekilde yetişmesine katkı sağlayacak tüm etkinliklerimizi modern eğitim metotlarına göre belirledik. Onların toplum içerisinde farkındalık yaratan ve sosyal hayatlarında bilgi sahibi olan bireyler olmasını arzuluyoruz. Etkinlikte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyor, tüm çocuklarımıza mutlu, aydınlık ve umut dolu yarınlar diliyorum” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.