ANTALYA POLİSİ VATANDAŞLARIMIZI SU’DA BOĞULMALARA KARŞI UYARDI

 

25 Mayıs 2022
ANTALYA POLİSİ VATANDAŞLARIMIZI SU’DA BOĞULMALARA KARŞI UYARDI

Her yıl havaların ısınmaya başlamasıyla beraber bilinçsizlik ve tedbirsizlik sonucu sulama kanallarında, çaylarda, denizlerde, baraj göletlerinde, nehirlerde, vb. yerlerde çok sayıda çocuğumuz/gencimiz/vatandaşımız hayatını kaybetmektedir.



Bu kayıpların önüne geçilebilmesi, önceki yıllarda yaz aylarında sulama kanallarında yaşanan boğulma vakalarının bu yılda yaşanmaması için Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelimizce, il merkezi dahilinde tüm kanal bölgeleri kontrol edilmiş, kanal çevresindeki esnaflar tek tek ziyaret edilerek, esnaf ve vatandaşlarımıza bilgilendirmelerde bulunulmuştur. Vatandaşlarımızdan sulama kanalına girenleri gördüklerinde 112 ACİL İHBAR hattını arayarak ihbarda bulunmaları istenilmiştir.


Unutmayınız! Ülkemizde en çok boğulma olaylarının cankurtaran ve sağlık ekibi bulunmayan kontrolsüz alanlarda (gölet, baraj, kanal, su birikintisi vb.) olduğunu unutmayınız. Çocuk ve gençlerimizi kontrollü alanlara yönlendiriniz.

Dikkat Ediniz! Falezler bölgesinde yüksekten düşme sonucu yaralanma ve boğulma olayları yaşanabileceğini, sulama kanalları bulunan yerlerde boğulmalara yol açabilecek kazaların olabileceğine dikkat ediniz.

Takip Ediniz! Özellikle çocuklar, gençler ve yaşlılar yüzerken sürekli gözünüzle takip ediniz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.