BÜYÜKŞEHİR, ÖĞRENCİLERE ANTALYA’YI GEZDİRİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, lise ve ortaokul öğrencilerine Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtarak, kentlilik bilinci oluşturuyor. 

25 Mayıs 2022
BÜYÜKŞEHİR, ÖĞRENCİLERE ANTALYA’YI GEZDİRİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı, Antalya’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin çocuklara ve gençlere tanıtılarak sahip olunan değerleri göstermek amacıyla çeşitli geziler düzenliyor. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Demre, Akseki ve İbradı’dan gelen ortaokul öğrencilerine yönelik Kaleiçi gezisi düzenlendi. Öğrenciler Yivli Minare, Saat Kalesi, Hadriyanus Kapısı, Kesik Minare, Kırk Merdivenler, eski Antalya evleri gibi Antalya’nın eşsiz tarihi hakkında bilgilendirildi. Antalya Oyuncak Müzesi’ni de gezen öğrencilerin Kaleiçi gezisi Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. 

TARİHİ MEKANLARI GÖRDÜLER

Daha sonra ise antik kentleri görme ve gezme imkanı olmayan öğrencelere yönelik Perge, Aspendos ve Manavgat Şelalesi gezisi gerçekleştirildi.  Kepez Şehit Ömer Dikmen Lisesi öğrencilerinin katılımıyla yapılan gezide öğrenciler, Perge ve Aspendos Antik Kentini gezerek Antalya’nın tarihi mekanlarını tanıma fırsatı yakaladı. Gezi, öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı. Bu tür etkinliklerle çocuklar ve gençlere kentin tanıtılarak kentlilik bilincinin oluşturulması hedefleniyor. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.