BAŞKAN BÖCEK 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nü bir kez daha idrak ediyor olmanın onurunu yaşıyoruz. Dünya tarihinde bir dönüm noktası olan ve Türk Ulusu'nun kaderini değiştiren bu büyük zaferin yıldönümünde; vatanımızı, her şeyimizi borçlu olduğumuz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. 

17 Mart 2022
BAŞKAN BÖCEK 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır. Yüz binlerce vatan evladı canlarını feda ederek yalnızca Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de akışını değiştirmiştir. Çanakkale Savaşı, dünya savaş tarihi açısından da ilklerle doludur. Kara, hava ve deniz güçlerinin aynı anda birlikte katıldığı bu savaşta Gelibolu Yarımadası’nda o güne kadar tarihin yazmadığı bir yakınlıkta siper savaşları yaşanmıştır. Aradaki mesafenin 7-8 metreye kadar indiği siperlerde tam bir ölüm kalım mücadelesi verilmiştir. 

 

14 Mayıs 1915'te 19. Tümen Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale’de siperlerin durumunu ve Türk askerinin ruh halini “Siperler Arası Mesafe 8-10 Metre, Ölüm Muhakkak" sözleriyle anlatmıştır. Bu şartlar altında yedi düvele karşı cansiperane vatan savunması yapan Seyit Onbaşı, 57. Alay ve yüz binlerce isimsiz kahraman “Çanakkale Geçilmez” diyerek Türk askerinin ruh kudretini göstermiştir.  

 

Ömrünün neredeyse çoğu savaş cephelerinde geçen ulu önder Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünü bugün bir kez daha çok iyi anlıyoruz. Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğimizi bir kez daha tüm dünyaya haykırıyor ve dünyanın neresinde olursa olsun “SAVAŞA HAYIR !” diyoruz. 

 

Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere inanarak emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır. Çanakkale Zaferimizi bir kez daha kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

 

Muhittin BÖCEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.