BOĞAZ HALK PLAJI’NA 2. ETAP ÇALIŞMALARI

Başkan Şükrü Sözen, eşsiz güzellikteki Sorgun Boğaz Halk Plajı Sahil Yolu’nun 2. Etap düzenleme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 3 D sembol çalışmasının da yapıldığı sahil, yeni yüzüyle daha kullanışlı ve tanınır hale gelecek 

16 Mart 2022
BOĞAZ HALK PLAJI’NA 2. ETAP ÇALIŞMALARI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kente artı değer katıp halkın sosyal yaşamına dokunan projelere hız kesmeden devam ediyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Irmağı’nın Akdeniz’le buluştuğu nokta olan Sorgun Boğaz Halk Plajı’nda 2.Etap Çevre Düzenleme Çalışmalarını sürdürüyor. Manavgat halkının yanısıra yerli ve yabancı konukların da ilk tercihi haline gelen Boğaz Halk Plajı’nda geçtiğimiz yıl 1. Etap düzenleme çalışmaları tamamlanarak bölge yepyeni ve modern yüzüne kavuşmuştu.

 

YEŞİL ALAN, PİKNİK MASALARI, ŞEZLONGLAR

2. etapta yapılacak ilave 550 metrelik sahil bandındaki çalışma kapsamında, 3 bin 300 metre granit görünümlü Arnavut parke kaldırım yapılacağı açıklandı. Sahilde yeşil alan miktarını da arttırmayı hedefleyen Manavgat Belediyesi, 4 bin m2’lik alana çim ekecek. Tasarımda 36 adet pergoleli piknik masasının yanısıra 8 adet de şezlong yer alacak. WC, duş ve soyunma kabinlerini de projeye dahil eden belediye ekipleri, modern aydınlatma direkleri yerleştirerek, bölgeyi aydınlatacak.

 

PARK, BASKETBOL SAHASI ve ÖZÇEKİM ALANI

Yapılacak olan parka yerleştirilecek olan oyun grupları ve basketbol sahası, bölgenin daha da sosyalleşmesini sağlayacak.  Kent halkının, sahilde park sorunu yaşamaması için de çalışma yürüten Manavgat Belediyesi, 300 araçlık ücretsiz otoparkı vatandaşların hizmetine sunacak. Rengarenk “BOĞAZ” 3 D sembol çalışması ise misafirlerin özçekim yaparak anı ölümsüzleştirmesi için tasarlandı. Renkli 3 D Sembol çalışması vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

 

SAHİL KAMPİNG ve KARAVAN PARK

Manavgat Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü, Sorgun Boğaz Mevkii’nin eşsiz güzelliğinde karavan tatili yapmak isteyen vatandaşlara yönelik de muhteşem bir alan oluşturdu. Sahil Camping adıyla hizmet verecek olan Karavan Park’ta, 26 adet karavanın park edebileceği bir garajın yapım çalışması başladı. Deniz manzarasında aileleriyle birlikte karavanda konaklayacak olan vatandaşlar için aydınlatma direkleri, elektrik, su, duş, wc ve güvenlik hizmeti de verilecek.

 

 

CARETTALAR VE KUM ZAMBAKLARI KORUNACAK

Başkan Şükrü Sözen’in talimatıyla projede canlılar ve ekosistemin bozulmamasını sağlayacak çözümler üretildi. Tüm dünyada ender yetiştiği için koruma altına alınan endemik bitki Kum Zambakları, tel çitle çevrilen alanda koruma altındı. Caretta Carettaların kaplumbağalarının yavrulama döneminde zarar görmemesi için ise aydınlatma direklerinin yönü ve ışık sıcaklığı özel bir sistemle ayarlanacak. Manavgat Belediyesi’nin güvenlik görevlileri ise sahil bandı boyunca 24 saat devriye görevi yapacak.

 

SÖZEN; “TURİZME Ve KENTE ARTI DEĞER KATACAK

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Boğaz Halk Plajı’ndaki çalışmaların turizme ve kente artı değer katacağını dile getirdi. Başkan Şükrü Sözen, “Manavgat halkımızın yanı sıra yerli ve yabancı misafirlerimizin de sıklıkla kullandığı Sorgun Boğaz Mevkii alanında modern, kullanışlı, halkın aynı zamanda sosyalleşebileceği bir tatil alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Yürüyüş yollarıyla, otoparklarıyla, pergoleli piknik masalarıyla, oyun gruplarıyla, basketbol sahasıyla, kafesiyle, karavan parkıyla, özçekim alanlarıyla, 24 saat güvenlik hizmetiyle muhteşem bir güzelliği daha kentimize kazandırıyoruz. Herkesi Sorgun Boğaz Halk Plajı’mızda vakit geçirmeye davet ediyorum. Manavgat’ımızı, ırmağıyla ve deniziyle bütünleştirmeye devam edeceğiz. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.