AYÇİÇEK YAĞI İTHALATINDA ÖNEMLİ GELİŞME! TÜRK FİRMA RUS ÜRETİCİLERLE BİR ARAYA GELECEK

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş Türkiye’de ayçiçek yağı ithalatını sekteye uğratırken iç pazarda yaşanan fiyat artışlarına çözüm yolları aranıyor. Rus Agro Trade firmasının da önemli girişimleriyle Rusya’dan 24 bin ton Ayçiçek yağı taşıyan gemi dün itibariyle ülkeye giriş yaptı. 

11 Mart 2022
AYÇİÇEK YAĞI İTHALATINDA ÖNEMLİ GELİŞME! TÜRK FİRMA RUS ÜRETİCİLERLE BİR ARAYA GELECEK

Sektörün oyun kurucularından Rus Agro Trade Yönetim Kurulu Başkanı Halil As, son günlerde yaşanan ayçiçek yağı krizine ilişkin önemli bir adım atacaklarını belirterek, önümüzdeki günlerde sektörün önemli Rus üreticileriyle bir araya geleceklerini söyledi.

Rusya’dan Türkiye başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerine tarımsal ürünler ihracatında önemli aktör olan Rus Agro Trade Yönetim Kurulu Başkanı Halil As, “Rusya'nın Yeisk Limanı'ndan çıkan 6 bin 99 ton yüklü 4 gemi toplamda 24 bin ton ayçiçek yağı ülkemize giriş yaptı ve İskenderun Limanı’nda yükü boşaltacak.  Bu sevkiyatta olduğu gibi bundan sonraki ihtiyaçlarda da ülkemizin ve devletimizin yanındayız. Yine önümüzdeki günlerde Rusya’nın önde gelen buğday ve yağ ihracatçılarıyla bir araya  geleceğiz. Olası sorunlarda hızlıca ülkemize ürünleri tedarik edebileceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.