TÜTÜNCÜ: ÜLKEMİZİN İFTİHARLARI BİLİMFEST’TE BULUŞACAK

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 31 Mart-2 Nisan tarihlerinde Dokumapark’ta düzenlenecek Antalya BİLİMFEST’in, bilim ve teknoloji üreten ülkemizin iftiharı kurum ve firmaları buluşturacağını söyledi. 

11 Mart 2022
TÜTÜNCÜ: ÜLKEMİZİN İFTİHARLARI BİLİMFEST’TE BULUŞACAK

Akdeniz Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Enstitüsü öğrenci topluluğu tarafından düzenlenen Akdeniz Girişimcilik Zirvesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın da bulunduğu Akdeniz Girişimcilik Zirvesi’nde bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, zirvenin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Kepez Belediye Başkanlığı’ndaki 14 yıllık görev sürecinde nice güzel etkinliklerin, programların yapıldığı tesisleri, ortamları oluşturduklarını ve şehre nice hizmetler yaptıklarını dile getiren Başkan Tütüncü, “Benim bu yıllar içerisinde en anlamlı kabul ettiğim çalışma, hep gençlerimize ve geleceğimize yaptığımız yatırımlar oldu. Özellikle de okumaya, öğrenmeye, düşünme, sorgulamaya, bilimsel bilginin peşinde koşmaya yönelik yaptığımız çalışmalar bunların içerisinde en anlamlıları ve özel olanlarıydı. Özellikle TÜBİTAK işbirliğiyle üniversitelerimizin desteği ile hayata geçirdiğimiz Antalya Bilim Merkezi bu yolculuğumuzun içerisinde en özel eserlerimizden birisi oldu. Antalya Bilim merkezi Akdeniz Bölgesi'nin ilk ve tek bilim merkezi olmasının yanında Türkiye'nin de en büyük, en kapsamlı, en çeşitli bilim merkezi olma vasfını da elde etti.” diye konuştu.

ANTALYA BİLİM FEST

 “Antalya Bilim Merkezi’nin 12 bin 500 metre kare kapalı alanı, 14 tematik sergisi,  8 atölyesi ile gerçekten bir şaheseri hep birlikte, hep beraber gönül gönüle çıkartmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Şimdi iki hafta sonra çok özel bir festivale şehrimiz ev sahipliği yapacak. Gençlerimizi nice güzel başarılarla orada buluşturacağız. Antalya Bilim Fest, bu anlamda bilimsel çalışmalara tuttuğumuz ışığı bambaşka bir şekilde yücelten, yükselten girişim olacak. Türkiye'de gerçekten müthiş bir teknoloji üretimi var. Müthiş bir bilgi üretimi var. Bakmayın siz, Türkiye'de beyazı bütün beyazları siyah göstermeye çalışanlara. Bakmayın siz, belli toplumlardan olumsuzluk pompalamaya çalışanlara… Türkiye'de gerçekten çok güzel işler oluyor. Türkiye'de hepimizin göğsünü kabartan teknolojik hamleler peşi sıra yükseliyor. Dünyanın gözünün kulağının bizde olduğu üniversitelerimiz, endüstriyel kurumlarımız bilgi ve teknoloji üreten milli kurumlarımız var. Bu kurumlara biraz mercek tuttuğumuz zaman onların altında muhteşem bir genç girişimin olduğunu görüyoruz. Gençlerin bilimle teknoloji ile harmanlanmış enerjilerinin orada olduğunu görüyoruz. Bu bizim için büyük bir mutluluk vesilesi. ”dedi.

TÜRKİYE'DE ÇOK GÜZEL İŞLER OLUYOR

Dünya’nın çok hüzünlü bir tabloyu yaşadığına da değinen Başkan Tütüncü, “Hemen yanı başımızda kimilerinin 3. Dünya Savaşı dediği bir savaş hali, hiçbirimizin kabul etmeyeceği bir durum söz konusu… Şimdi oralarda yaşananlara baktığımız zaman Türk Savunma Sanayi’nin altındaki o başarıları ortaya koyan genç mühendislerin başarılarıyla tarafların iftihar ettiğini, övündüğünü, sevildiğini görüyoruz. Gerçekten Türkiye'de çok güzel işler oluyor. Biz bu güzel işleri birbirimize anlatarak, birbirimizle paylaşarak hem milli sevincimizi zirveye taşımalıyız, hem de geleceğimize o başarı hikayeleri ile daha büyük bir umutla bakmalıyız. O yüzden, TÜBİTAK gibi, TUSAŞ gibi ,Roketsan gibi Havelsan gibi, Uzay Ajansı gibi çok değerli firmaların katıldığı özel sektörden de teknoloji üreten firmalarımızın katılacağı Antalya Bilim Fest’i çok önemsiyoruz. İnşallah o festivaller, o buluşmalar buradaki yaptığımız zirveler hepimiz için ufuk açıcı olacak. Her zaman söylüyorum Cenab-ı Allah, Antalya’yı çok güzel nimetlerle donatmış. Yeryüzünün en şanslı şehirlerinden birisiyiz.” diye konuştu.

GENÇLER BİLİMİN, TEKNOLOJİNİN PEŞİNDEN GİDİYOR

“Akdeniz Üniversitesi Teknokent’i başta olmak üzere bilgi ve teknoloji üreten noktalarında bu şehre farklı bir değer katacağını görüyoruz.” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “Görüyoruz ki,  bu zirveler, bu festivaller buluşmalar bize bu alanda büyük bir umut, çok da yüksek bir ufuk yüklüyor. Gençler bilimin teknolojinin peşinden gidiyor. Sizler çalışın bizler adam gibi size destek olmaya devam edeceğiz.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu ifadeleri çok manidardır; Bütün ümidim gençliktedir. Gençlere baktığımız zaman yükselen Türkiye'yi, modern Türkiye'yi 21. yüzyılın Önder ülkesi, lider ülkesi Türkiye'yi görürsünüz. Herkesin gençlerde bu fotoğrafı en iyi şekilde görmesi için bu zirveler çok güzel bir vesile… “ ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.