“UKRAYNA’DA BUGÜN YAŞANANLARIN TEMELİNDE 2013 MEYDAN GÖSTERİLERİ VAR”

Kırım İşbirliği Teşkilatı Başkanı Reşit Kemal As, 2013 yılında Kiev’deki Euro Meydan olaylarına dikkat çekerek bugün Ukrayna’da yaşananlarla ilgili Batılı ülkeleri suçladı. 

01 Mart 2022
“UKRAYNA’DA BUGÜN YAŞANANLARIN TEMELİNDE 2013 MEYDAN GÖSTERİLERİ VAR”

2013 yılında Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yaşanan Euro Meydan eylemleri sonucu Ukrayna’nın seçilmiş Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in anti-demokratik biçimde görevden alındığını ve Batı destekli yönetimin iktidara geldiğini iddia etti. As’a göre, bugün Ukrayna’daki savaş durumunun sebebini 2013’te başlayan ve 2014 yılında Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in protestolarla ülkesini terk etmesine yol açan olaylar oluşturuyor.

Kırım İşbirliği Teşkilatı (Rusçası: Krym Sotrudnichestvo) Başkanı ve bir dönem Kırım Başbakan Danışmanlığı da yapan Reşit Kemal As şunları söyledi:

“Bugün Ukrayna’da yaşananların sebebi, nasıl ki 2013’te Kiev’de Euro Meydan gösterilerinde olduğu gibi başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerdir. Ukrayna’yı 2013’te olduğu gibi bugün de zor duruma itmişlerdir. Ukrayna ile Rusya’nın tarihi, kültürü, dini, siyaseti ve ekonomisiyle birbirine kadim bir bağlılıkları vardır. Ancak Batı, bu iki ülke arasındaki bağları kopartarak kendi emelleri doğrultusunda düşmanlık oluşturmak istemektedir. 2014 yılında Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, faşistler tarafından gerçekleştirilen sokak eylemleriyle gayri meşru olarak düşürülmüş ve Batı bu anti-demokratik sokak darbecilerinin yanında durmuştur. Yine 2014 yılından bu yana Donbas’ta yani Donetsk ve Lugansk şehirleri ağır bombardıman altında ve binlerce sivil hayatını kaybetti. Batılı ülkeler bunu görmezden geldi.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.