HIDIRLIK KULESİ’NDE ARKEOLOJİK KAZILAR DEVAM EDİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tarihi ve turistik simgeleri arasında yer alan Hıdırlık Kulesi çevresinde sürdürdüğü arkeolojik kazı çalışmaları aralıksız sürüyor. Çalışmalar, kulenin kuzey kısmında ortaya çıkarılan kale suru kalıntılarında yoğunlaştırıldı. 

21 Şubat 2022
HIDIRLIK KULESİ’NDE ARKEOLOJİK KAZILAR DEVAM EDİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Koruma Kurulu kararı doğrultusunda, kentin önemli tarihi yapıları arasında yer alan Hıdırlık Kulesi’ni kültürel ve turistik çekim merkezi haline getirmek için başlattığı kazı çalışması aralıksız devam ediyor. Hıdırlık Kulesi çevresinde yürütülen arkeolojik kazı ve araştırma çalışmaları Müze Müdürlüğü denetiminde gerçekleştiriliyor.

SUR KALINTISI ARAŞTIRILIYOR 

Kulenin kuzey kısmında gün yüzüne çıkarılan kale suru kalıntıları üzerine yoğunlaştırılmış detaylı çalışmalar devam ediyor. Aynı bölgede ortaya çıkarılan seramik dinlendirme havuzunda da sağlamlaştırma çalışması sürüyor. Yine kuzey kısmında bulunan yapıların güvenliği açısından istinat duvarı örülüyor. Hıdırlık Kulesi’nin güney kısmında ortaya çıkarılan tarihi hamam kalıntısı da titizlikte temizlenerek yapının kısımları ortaya çıkarılmaya devam ediyor. Uzman arkeolog ve ekiplerin yürüttüğü detay çalışmalarında hamamın geometrik desenli taban mozaikleri ile balıksırtı pişmiş toprak yer döşemesine ulaşılmış ve antik hamamın alt ısıtma sistemi de gün yüzüne çıkarılmıştı.

Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik kazısında çıkarılan mimari bloklar ve toplar geçici süreliğine koruma alanına alındı. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.