ELEKTRİK FATURALARINDA ÜÇ ZAMANLI SAYAÇ ABONELERİ ALDATILIYOR!

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Çok zamanlı tarife üzerinden elektrik kullanan abonelerin aynı miktarda enerji için çok daha yüksek tutarda fatura ödeyeceğini ilerek sürerek konuyu TBMM gündemine taşıdı. Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e “3 zamanlı sayaca sahip abonelerin 1 kw kullansa bile %127 zamlı fatura ödeme zorunda bırakılmaları adaletsizlik değil midir?” sorusunu yöneltti. 

16 Şubat 2022
ELEKTRİK FATURALARINDA ÜÇ ZAMANLI SAYAÇ ABONELERİ ALDATILIYOR!

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez ’in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu değerlendirmeleri yaptı: “Bilindiği üzere, elektrikte 01.01.2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde zam yapılmış ve elektrik fiyatlarında kademeli bir uygulamaya gidilmiştir.

EPDK'nın açıkladığı oranlara göre; elektrik tüketiminin günün her saatinde aynı birim fiyat üzerinden hesaplandığı tek zamanlı tarifede 210 kilovatsaate kadar yüzde 50, sonrası için yüzde 127'lik zam oranı belirlenmiştir.

Çok zamanlı denen üç zaman diliminde farklı tarifeler uygulayan elektrik faturalandırma sisteminde ise böyle bir kademelendirme yapılmamıştır. Yani fatura tutarının 06.00-17.00, 17.00-22.00, 22.00-06.00 aralıklarında 3 ayrı birim fiyat üzerinden hesaplandığı çok zamanlı tarifede direkt yüzde 127'lik zam açıklanmıştır.

               Buna göre;

               1- 3 zamanlı sayaca sahip abonelerin 1 kw kullansa bile %127 zamlı fatura ödeme zorunda bırakılmaları adaletsizlik değil midir?

               2-Açıklanan zammın üç zamanlı tarifede kademeye bölünmesi için bir çalışma yapacak mısınız?

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.