BAŞKAN ESEN: KARA GÜN KARARIP KALMAZ

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Anadolu basınının zor günlerden geçtiğini, ancak pes edilmemesi gerektiğini belirterek, ‘’Kara gün kararıp kalmaz. İlla ki bir gün sabah olacak’’ dedi. 

14 Şubat 2022
BAŞKAN ESEN: KARA GÜN KARARIP KALMAZ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Anadolu basınını bir araya getirdiği 65’inci Başkanlar Konseyi Toplantısı’na Konyaaltı ev sahipliği yaptı. Toplantıya katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, farklı şehirlerden gelen cemiyet başkanlarıyla sohbet etti.  Toplantıda gazetecilere yönelik kısa bir konuşma yapan Başkan Esen, insanın ailesinden aldığı eğitim ve terbiye, sonrasında ise mesleğinin gözüyle hayata baktığını söyledi. Kendisinin hukukçu olduğu için hayata hukuk gözlüğüyle baktığını belirten Esen, ‘’Mahkemeler karar verirken maddi gerçeğin peşindedir. Her türlü etki ve yönlendirmeden uzak, maddi gerçeği bulduktan sonra hüküm verirler. Gazeteciler de maddi gerçeği ararlar. Gerçek olanı halka vermek isterler. Her türlü yönlendirmeden uzak gerçeği, gerçek gazetecilerden öğreniriz. Halk bunun bilincindedir. Çünkü biliriz ki gazetecilerin her yerde kulağı vardır, herkesle teması vardır. Gazeteciler gece biz uyurken haber peşinde koşarlar, sürekli bilgi peşindedirler. Eğer ülkede özgür basın varsa da bu gerçeği halkla paylaşırlar. Bunun diğer adı da halkın haber alma hakkının kutsallığıdır’’ dedi.

GAZETECİLER DEMOKRASİNİN TEMİNATI

Halkın haber alma hakkının her şey için şart olduğuna dikkat çeken Esen, şöyle devam etti: ‘’Demokrasinin olmazsa olmaz unsurları vardır. Bunlar güçlü parlamento, bağımsız yargı ve denetim mekanizmalarıdır. Bu üçü, demokrasinin tarih boyunca vazgeçilmezleri olmuştur. Modern demokrasilerde dördüncü unsur olarak da halkın haber alma hakkı gelmiştir. Eğer bu yoksa diğer üç ayak da zarar görür. Gazeteciler sadece haber alma hakkını değil demokrasinin de teminatı olan dördüncü ayağını da temsil ediyor.’’

YEREL GAZETELER NEDEN ÖNEMLİ SORUSUNUN YANITI

Bu kadar ulusal medya varken, internet bu kadar yaygınlaşmışken neden yerel gazeteler takip edilsin ki sorusunun akla geldiğini belirten Esen, kendisinin bu soruya yanıtı olduğunu Kaydetti. Esen, ‘’Gazeteciler şehirde işler yolunda gitmiyorsa bir tavır, duruş, tutum sergileyerek doğruya doğru yönlendirmenin de baş unsurlarıdır. Tıpkı Hasan Tahsin gibi. Hasan Tahsin’i sadece bir gazeteci olarak anamayız. Türkiye’de nice Hasan Tahsinler çıkmıştır. Rize’de bir Hasan Tahsin çıkmıştır dereleri kurtarmıştır. Ege’de bir Hasan Tahsin çıkmıştır siyanürle altın aramayı engellemiştir. İzmir’de bir Hasan Tahsin çıkmıştır kurtuluşu organize etmiştir. Yani aslında gazeteciler bir rezervdir. Gazeteciler her an toplumu harekete geçirip doğruya yönlendirebilecek hazır kıtadır. Bu hazır kıta hali elbette birilerini rahatsız ediyor. Yoksa sizin kazancınızdan ya da yazdığınız haberlerden rahatsız değiller. Onların rahatsız oldukları şey bir gün bir yerde Hasan Tahsin’lik yapma olasılığıdır. Pes etmeyin. Kara gün kararıp kalmaz. İllaki bir gün sabah olacak’’ diye konuştu.

Konuşmasının ardından toplantıya katkılarından dolayı Başkan Esen’e plaket verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.