Folklorik Deve Gösterileri 30 Yıl Aradan Sonra Elmalı'da Yeniden Başlıyor.

Elmalı Belediye Başkanı Halil ÖZTÜRK 29 Ocak’ta Elmalı’da gerçekleştirilecek deve gösterileri hakkında açıklamada bulundu 

28 Ocak 2022
Folklorik Deve Gösterileri 30 Yıl Aradan Sonra Elmalı'da Yeniden Başlıyor.

“İlçemizde en son Elmalı Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği tarafından 1993 yılında yapılan ve  yaklaşık 30 yıldan beri gerçekleştirilmeyen Deve Gösterileri bizim kültürümüzün bir parçası, bu kültürü tekrar yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için böyle bir karar aldık ve nasip olursa 29 Ocak Cumartesi günü güzel bir etkinlikle bu kültürümüzü yeniden canlandıracağız. Cuma günü Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı önünden gösteri yapacak develerle birlikte kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Deve gösterileri 29 Ocak Cumartesi günü Recep Gürbüz Güreş Sahası yanındaki (Doğusu)  arazide devam edecek. Ege ve Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere yurdumuzun dört bir yanından 100 ün üzerinde birbirinden namlı develerin katılacağı 1. Folklorik Deve Gösterileri’nin renkli görüntülere sahne olacağını umuyorum. Hatırlatmakta fayda duyuyorum ki, bu gösteriler tamamen ücretsiz olup, tüm vatandaşlarımız gösterileri ücret ödemeden izleyebilecekler. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızı 1. Sini gerçekleştireceğimiz Elmalı Folklorik Deve Gösterileri’ne davet ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.