Anadolu Oyuncak Müzesi’ne ilgi büyük

Kepez Belediyesi’ne 4 ödül kazandıran Anadolu Oyuncak Müzesi, açıldığı 2017 yılından bugüne kadar 750.000 ziyaretçi ağırladı 

27 Ocak 2022
Anadolu Oyuncak Müzesi’ne ilgi büyük

Dokumapark’taki Anadolu Oyuncak Müzesi, hem bünyesinde bulundurduğu oyuncak sayısı, hem de kabul ettiği ziyaretçi sayısı bakımından Türkiye’nin en çok ziyaret edilen oyuncak müzesi olarak tarihe geçti. Kepez Belediyesi’nin Dokuma Fabrikası’nın kreş binası olan yapıyı tarihi dokusunu koruyarak, Antalyalılara armağan ettiği müze ziyaretçi akınına uğruyor. Kepez’de 2017 yılında açılan müze, bugüne kadar 750.000 ziyaretçiye kapılarını araladı.

Binlerce oyuncak

Yabancı ve yerli  turistlerinde ilgi odağındaki müze, çocukları anne ve babalarının çocukluğuna, büyükleri de kendi çocukluk anılarına götürüyor. Anadolu Oyuncak Müzesi’nde, 13 binin üzerinde oyuncak, 15 salonda, 15 ayrı temada ve 15 farklı düzenlemede sergileniyor. Pinokyo, ahşap oyuncaklar, masalcı nine, anılar odası, Temel Reis gibi farklı isimlerde temaların yer aldığı müzenin, çıkış kapısı oyun bahçesine açılıyor ve çocukları da burada kara tren karşılıyor.

4 ödüllü oyuncak müzesi

Muhteşem bir atmosfere sahip müze bugüne kadar 4 ödülünde sahibi oldu. Müze, 2017 yılında Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması’nda Yaşam Kültürü Müzeler Ödülü ve TKB Proje Ödülü, 2018 yılında TKB’nin Müze Özendirme Yarışmasında Yaşam Kültürü Müzeler Ödülü ve Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda Üst Yapı Çalışmaları Kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.