Büyükşehir yılkı atlarını aç bırakmadı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İbradı'nın Eynif Merası'nda yaşayan yılkı atlarını unutmadı. Büyükşehir ekipleri Eynif merasına ulaşarak kar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan yılkı atlarının beslenmeleri için saman bıraktı. 

26 Ocak 2022
Büyükşehir yılkı atlarını aç bırakmadı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İbradı’nın Eynif Merası’nda yaşayan yılkı atlarını unutmadı. Büyükşehir ekipleri Eynif merasına ulaşarak kar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan yılkı atlarının beslenmeleri için saman bıraktı.

 

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava nedeniyle Antalya’nın İbradı ilçesine bağlı Eynif Merası karlar altında kaldı. Eynif Merası’nda yaşayan yüzlerce yılkı atı için harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, meranın değişik noktalarına yiyecek bıraktı. 20 bin 607 dekar büyüklüğündeki merada gruplar halinde yaşayan yılkı atlarının, bırakılan yiyeceklerle kış şartlarıyla daha kolay mücadele etmesi sağlanmış oldu. 

ATLAR YİYECEK BULAMIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Araştırma Geliştirme Proje Şube Müdürü Deniz İlaslan Çürek, Eynif Merası’ndaki yaban atlarının soğuk kış şartlarının etkisini gösterdiği günlerde yiyecek bulmakta zorlanabildiklerini belirterek, “Doğada özgürce dolaşan yılkı atları için daha önce Manavgat Yangını sırasında da bölgede besleme yapmıştık. Şimdi ise bölgede kış şartları sert geçiyor. Bir şekilde onlara yakın bölgelere ulaşarak yem bırakıyoruz. Hava şartları bu şekilde devam ederse yem bırakmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.