SEYHAN SOYLU'DAN CANLI YAYINDA DİYANET BAŞKANI'NA SERT TEPKİ; "HALKTAN KORKMA ALLAH'TAN KORK!"

Flash Tv’ de yayınlanan “Seyhan SOYLU ile AL SANA HABER”, Türk televizyonlarının en olaylı programı olarak zirveyi kimseye kaptırmıyor. “AL SANA HABER” in her gün değişen konuk yorumcularında bugün masada Ebru Polat, Özlem Ateş, Başak Çokan, Sevim Alan ve Nihat Doğan vardı. 

30 Aralık 2021
SEYHAN SOYLU'DAN CANLI YAYINDA DİYANET BAŞKANI'NA SERT TEPKİ; "HALKTAN KORKMA ALLAH'TAN KORK!"

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, halen eski başkan Mehmet Görmez’ in makam aracını kullandığını belirterek “11 yaşındaki arabaya biniyorum. Geçenlerde bozuldu yolda kaldık, koruma arabasına geçmek zorunda kaldım. Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz.” demiş ve bu sözler her kesimden tepkilere yol açmıştı.
Bir tepki de tarafsızlığı ile bilinen Seyhan Soylu’ dan geldi. Soylu program açılışında “Bugün hepimizi ilgilendiren özel bir konuşma yapmak istiyorum.” diyerek öncelikle masaya yerleştirdiği maket arabaları gösterdi.
Soylu; “Çok sevgili Diyanet İşleri Başkanımızın söylemiş olduğu ve gündemi de meşgul eden sözler vardı. Söylediği her şeyin başımız üstünde yeri var.
Söylediğiniz her şey örnek alınacak fetvalar olarak beyinlerimize yazılmış. Aynı zamanda Türkiye, İslamiyet’in modern bir sembol ülkesi olduğundan dolayı, diğer İslam ülkelerinin de örnek alabileceği hem bir lider hem de bir ülkeye sahip olduğumuz için bulunduğunuz makam bir hayli zor.
Amma velakin yeni araba alamamanızdan dolayı bir serzenişte bulunmuşsunuz.
En son 2 yıl önceki Diyanet İşleri Başkanı zırhlı bir araba almıştı. Siz de alın.
Hayırlı olsun. Bugün masama bu araçları koydum. İsterseniz bunları, isterseniz kendi arabamı tahsis edebilirim. Arzu ederseniz uçağımızı tahsis edebiliriz. Ben şunu arz etmek istiyorum size. Efendim araba almaktan korkmak yerine biz Allah’ tan korkanları tercih etmekteyiz. Allah korkumuzu ve vicdani muhakememizde sizleri örnek alıyoruz.
Sizden bir istirhamım var Sayın Erbaş; Mesela şu an 405 tane araba tahsis oldu. Araç sayısı ile 39 tane kamu idaresinden şu an 22 tanesini geride bıraktınız. Bunlardan bazılarını 81 ilde seçeceğiniz Cem evlerine birer tane tahsis ederseniz, diyanetin bütçesinden de bir kısım ile o Dedelerimizi maaşa bağlarsanız, ben bir Sünni olarak bunu söylüyorum, çok mutlu edersiniz. Bu konudaki hassasiyetinizi, Alevi kardeşlerimize bu yeni yılda demokrasinin ve özgürlüğün sonsuza dek olduğunu göstermek için bu adalet sistemimizde gerekeni yerine getireceğinizi ümit ediyorum ve saygılarımı sunuyorum” diyerek ricada bulundu ve sözlerine devam etti.
Seyhan Soylu amacının kimseyi kırmak olmadığını belirterek “Her zaman söylüyorum. Bizim program tarafsızların, kararsızların, halkın, dile getirilmek istenen her şeyin konuşulduğu bir program. Diyanet İşleri Başkanı’na hadsizliğim olmaz ama kendisi nasıl serzenişte bulunuyorsa benim de serzenişim olmalı. Programımız asla ve asla başkalarının üzerinden nemalanarak, onlara hakaret ederek, onları itibarsızlaştırarak yapılmış bir reyting programı değil. Evet bazen manyak ve çılgınız ama üslubumuzu, birliğimizi ve beraberliğimizi hiç bozmadan ve insanları incitmeden program yapmaya gayret ediyoruz.” dedi ve programına devam etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.