Dünya Sağlık Örgütü’nden Omicron uyarısı

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, corona virüsünün en çok mutasyona uğramış varyantı olan Omicron ile ilgili açıklama yaptı. 

01 Aralık 2021
Dünya Sağlık Örgütü’nden Omicron uyarısı

Geçen hafta Omicron virüsünü resmi olarak duyuran ve yetkilileri uyaran Dünya Sağlık Örgütü yeni bir açıklama yaptı.

Son dönemde onlarca ülkede tespit edilen Omicron varyantı ile ilgili açıklama yapan DSÖ, corona virüsü aşısı olanlara da uyarıda bulundu. Açıklamada, “Aşılanmış olsanız bile maske takmak, sosyal mesafeye dikkat etmek ve el hijyenine önem vermek hayati bir önem taşıyor” denildi.

“YENİ AŞIYA GEREK YOK”

Reuters haber ajansının “son dakika” ibaresiyle servis ettiği açıklamada, “Aşı üreticilerinin yeni bir aşı geliştirmesine gerek yok, mevcut aşılarda ufak değişiklikler yapılabilir. İlk veriler PCR testlerinin Omicron yüzünden yanlış sonuç vermediğini ortaya koydu. Şu ana kadar 24 ülkede Omicron vakaları bulundu” denildi.

Yetkililer, “Bu virüsteki bazı mutasyonlar virüsün daha hızlı yayılma riskini artırabileceğini gösteriyor. Omicron varyantının kuluçka süresinin diğer varyantlardan farklı olacağını düşünmek için bir sebep yok” ifadesini kullandı

Yetkililer Covid-19’un Omicron varyantı ile ilgili bilgilerin henüz çok az olduğuna dikkat çekerken 60 yaşın üzerindekileri de uyardı. Yetkililer, “İlk belirlemelere göre Omicron vakaları daha hafif geçiyor, ağır hasta vakası yok. Aşı olmamış 60 yaşın üzerindekiler planladıkları seyahatleri askıya almalı zira risk altındalar” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.